11:29 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în Belarus (136)
  23534

  Svetlana Tihanovskaia a comentat întrevederea dintre Aleksandr Lukașenko și premierul rus, Mihail Mișustin.

  CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Fostul candidat pentru funcția de președinte al Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia, comentând întrevederea dintre președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, și prim-ministrul Rusiei, Mihail Mișustin, a declarat că suveranitatea republicii „nu poate fi obiectul unui negocieri sau tranzacții”.

  Joi, Mișustin a efectuat o vizită în Minsk, unde s-a întâlnit cu premierul belarus, Roman Golovcenko, și președintele Lukașenko.

  “Am spus întotdeauna și voi repeta – suveranitatea nu poate fi obiectul unor negocieri sau tranzacții. Am mari îndoieli că orice decizii și acordul care vor fi semnate de Lukașenko vor fi recunoscute de noul guvern. Motivul este bine cunoscut: poporul i-a retras încrederea lui Lukașenko”, se spune într-o declarație semnată de Tihanovskaia, publicată joi în canalul ei Telegram. În declarație se mai menționează că în acest fel ea a comentat întrevederea dintre Lukașenko și guvernul rus.

  Mai devreme, Tihanovskaia, care nu este de acord cu rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus, a inițiat crearea unui Consiliul Coordonator pentru transferal de putere. Procuratura Generală a pornit o cauză penală pe acest caz, considerând că activitatea consiliului este îndreptată spre acapararea puterii în stat și subminarea securității naționale a Belarusului. În replica, consiliul opoziție afirmă că toate obiectivele și scopurile propuse sunt legale și în strictă conformitate cu Constituția.

  Тема:
  Proteste în Belarus (136)

  Tematic

  Lukașenko anunță interceptarea unei discuții Berlin-Varșovia în cazul lui Navalnîi
  Vouă vă pasă de rusul Navalnîi, ticăloșilor care l-ați otrăvit pe Vadim?!
  Moscova a reacționat la propunerea Varșoviei de a lua "sub aripă" anumite regiuni belaruse
  Tagurile:
  Mihail Mișustin, Aleksandr Lukașenko, Belarus

  Știrile Zilei