01:28 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în Belarus (129)
  45539

  Manifestanții se îndreaptă spre reședința președintelui Aleksandr Lukașenko din Minsk, unde se află zeci de mașini blindate și forțele OMON.

  CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Participanții la acțiunile de protest din Minsk se îndreaptă spre reședința președintelui Aleksandr Lukașenko. Deocamdată, nu se observă rețineri a demonstranților, transmite reporterul RIA Novosti de la fața locului.

  Demonstranții se deplasează pe bulevardul Învingătorilor, scandează lozinci, poartă steaguri alb-roșu-alb, o parte a ieșit pe carosabil.

  În Minsk se observă anumite probleme de conexiune la internetul mobil, acesta fie nu funcționează, fie are o viteză foarte slabă.

  Potrivit reporterului agenției, de-a lungul drumului mulțumiții forțele de ordine instalează bariere de metal.

  Mai devreme OMON a început să ridice garduri de metal în preajma Palatului Independenței, în așteptarea susținătorilor opoziție.

  Pe lângă aceasta, în preajma reședinței prezidențiale se află aproximativ zece de TAB-uri ale trupelor interne, care s-au aliniat pe bulevardul Învingătorilor.

  Circulația pe bulevard este blocată. În preajma Palatului Independenței se află coloane ale trupelor OMON, care sunt înarmate cu bastoane și scuturi. În spatele lor se află un număr mare al tehnicii speciale: dube, tunuri de apă, camioanele trupelor interne și autocare.

  Тема:
  Proteste în Belarus (129)

  Tematic

  UE nu va pune Belarusul pe lista neagră: Polonia și statele baltice, puse la punct
  Minskul a publicat interceptarea discuției Varșovia - Berlin pe cazul lui Navalnîi
  Proteste în Belarus: 91 de persoane, reținute în timpul manifestațiilor de sâmbătă
  Tagurile:
  Minsk, Belarus

  Știrile Zilei