01:09 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1308)
  11511

  Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se așteaptă la o creștere a numărului de decese cauzate de Covid-19 în Europa în lunile octombrie și noiembrie, când va fi o agravare a situaţiei, a declarat luni directorului filialei europene.

  BUCUREŞTI, 14 sept – Sputnik. „Situaţia o să se agraveze. În octombrie şi noiembrie vom asista la o creştere a mortalităţii”, a declarat Hans Kluge într-un interviu pentru AFP, în contextul în care numărul cazurilor înregistrate crește în Europa, dar numărul de decese zilnice este aproape stabil, în prezent.

  Această creștere a numărului de decese zilnice va fi cauzată de creşterea numărului de cazuri în contextul revenirii epidemiei în Europa, potrivit OMS.

  „Suntem într-un moment în care țările nu doresc să audă astfel de vești proaste și înțeleg”, a declarat șeful filialei europene, care a dorit totuși să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va opri, la un moment dat”.

  OMS reunește toate cele cincizeci de state membre OMS Europa luni și marți pentru a dezbate cu privire la răspunsul la pandemie și pentru a conveni asupra unei strategii pe cinci ani.

  Înaltul oficial al ONU, cu sediul la Copenhaga, a transmis un avertisment către cei care cred că sfârșitul epidemiei va coincide cu dezvoltarea unui vaccin, care este încă în dezvoltare.

  „Aud tot timpul: «vaccinul va fi sfârșitul epidemiei». Desigur că nu este adevărat!”, a exclamat Kluge, potrivit Sputnik France.

  „Nu știm nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru toată populaţia. Unele semnale pe care le primim sugerează că va fi eficient pentru unii şi neeficient pentru alții. Şi dacă va trebui să comandăm diferite vaccinuri va fi un coșmar logistic”, a mai avertizat acesta.

  „Sfârșitul acestei pandemii va fi atunci când, ca şi comunitate, vom învăța să trăim cu această pandemie. Și asta depinde de noi. Este un mesaj foarte pozitiv”, a subliniat Hans Kluge.

  Numărul de cazuri în Europa a crescut brusc în ultimele săptămâni, în special în Spania și Franța. Vineri, peste 51.000 de cazuri noi au fost raportate doar în acea zi în cele 55 de țări din cadrul OMS Europa, ceea ce înseamnă o creştere mai mare decât vârfurile semnalate în aprilie, potrivit datelor publice ale organizației.

  În același timp, numărul deceselor zilnice rămâne, în acest moment, la nivelul observat de la începutul lunii iunie, în jur de 400 până la 500, potrivit aceleiași surse.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1308)
  Tagurile:
  Europa, Morți, coronavirus

  Știrile Zilei