08:41 28 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.86
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11320

  Statul cu una dintre cei mai importante economii ale lumii, Japonia, are un nou premier care îi urmează unui politician ce a făcut istorie

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Aliatul cel mai important al lui Shinzo Abe, Yoshihide Suga, a fost votat de parlamentul nipon ca nou prim-ministru al Japoniei. Reamintim că longevivul premier aș Japonie, Shinzo Abe, a demisionat din cauza problemelor de sănătate.

  Candidatura lui Suga a fost aprobată de ambele camere ale Dietei Naționale, parlamentul Japoniei.

  Yoshihide Suga este în vârstă de 71 de ani și a fost descris de mass-media nipone drept ”omul de încredere”, ”confidentul apropiat” și ”mâna dreaptă” al lui Abe.

  În prima sa declarație, Suga a promis să continue politicile cheie ale predecesorului său, transmite Russia Today, care precizează că noul premier a preluat și șefia Partidului Liberal Democrat, de guvernământ.

  Suga a afirmat că prioritatea sa va fi combaterea pandemiei coronavirus și sprijinirea unei economii care se luptă pe fondul crizei sănătății, dar a promis că va urmări unele dintre prioritățile Abe, inclusiv „Abenomics”, care combină ușor politicile monetare cu stimuli fiscali.

  Shinzo Abe a participat la ultima sa ședință de cabinet cu puțin timp înaintea votului din Dietă.

  ”Mi-am dedicat trupul și sufletul pentru recuperarea economică și diplomația pentru a proteja interesul național al Japoniei în fiecare zi de când ne-am întors la putere”, a declarat Abe reporterilor în discursul său de adio.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Premier, Japonia

  Știrile Zilei