08:06 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7801

  Organizația Modială a Sănătății a stabilit că taxele vamale impuse de Administraţia Donald Trump Chinei începând din anul 2018 încalcă reglementările comerciale internaţionale.

  BRUXELLES, 16 sept - Sputnik. Comitetul OMC pentru soluţionarea litigiilor a decis că SUA și-a încălcat angajamentele prin impunerea taxelor vamale în valoare totală de 360 de miliarde de dolari importurilor din China. Această decizie contrazice politica preşedintelui Donald Trump în disputele comerciale cu Beijingul.

  Potrivit OMC, taxele vamale impuse de Administraţia de la Washington sunt discriminatorii şi excesive, iar Statele Unite nu au oferit argumente juridice privind excepţiile care să justifice aceste măsuri. Comitetul a respins şi argumentul Washingtonului privind purtarea de negocieri cu Administraţia Chinei în afara cadrului OMC.

  Administraţia Donald Trump a motivat impunerea taxelor vamale asupra importurilor chineze prin presupusele practici comerciale incorecte ale Beijingului. Decizia probabil va contribui la creşterea ostilităţii Administraţiei Donald Trump faţă de OMC, Trump fiind cunoscut pentru felul în care intră în dispute cu instituțiile internaționale atunci când acestea contrazic politicile SUA.

  Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, a condamnat vehement decizia, iar acest lucru poate indica faptul că Statele Unite vot contesta decizia Comitetului OMC prin apel, o posibilitate pe care o are și care va da naștere la noi dispute.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Comparație incendiară între victimele virusului din China și cele ale gripei din SUA
  China critică atacul american și îndeamnă SUA ”să nu facă abuz de forță”
  Сoronavirusul, „atac biologic” al SUA vizând Iranul și China? – lider iranian
  Tagurile:
  China, SUA

  Știrile Zilei