02:36 02 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.92
 • USD16.96
 • RUB0.22
 • RON4.09
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  52120

  Meteorologii britanici au emis o prognoză meteo pe termen lung pentru Marea Britanie, anunţând cum va fi vremea în luna octombrie. Se va prelungi vremea caldă până în a doua lună de toamnă?

  BUCUREŞTI, 16 sept – Sputnik. Hărțile meteo de la WXCHARTS arată o fâşie de căldură care se îndreaptă dinspre Atlantic în direcția vestică, odată cu sosirea lunii octombrie. De asemenea, un sistem de presiune înaltă va fi împins spre zonele de sud ale Regatului Unit la începutul lunii viitoare, ceea ce înseamnă că vor fi intervale importante de soare, potrivit Netweather. Temperaturile vor fi cu aproximativ 2 grade C peste medie în luna octombrie, susțin meteorologii, potrivit Express

  Prognoza meteo pe termen lung emisă de Netweather precizează că la începutul lunii octombrie, un sistem de presiune ridicată se va deplasa dinspre sud, aducând vreme în cea mai mare parte stabilă și caldă, probabil cu o cantitate suficientă de soare în majoritatea perioadei. Probabilitatea de vreme mai schimbătoare se va menţine în special în nordul și vestul Scoției.

  De asemenea, se așteaptă ca temperaturile medii să fie puțin peste nivelul normal general, dar numai cu aproximativ un grad în majoritatea regiunilor țării.

  În ceea ce priveşte precipitațiile, totalul acestora va fi, în general, sub nivelul normal, cu excepția vestului Scoției, unde sunt mai probabile precipitații aproape de sau ușor peste medie.

  De asemenea, cea mai recentă prognoză pe termen lung a agenţiei Met Office pentru perioada 30 septembrie - 14 octombrie anunţă că temperaturile vor crește „peste normal”.

  Vremea cea mai stabilă va fi în sud și acestea ar putea să se prelungească la începutul lunii octombrie. „În general, se așteaptă ca temperaturile să fie în jurul sau ușor peste medie. Totuşi, se aşteaptă variații ca urmare a schimbării sistemelor meteo, existând posibilitatea atât unor perioade calde, cât și unor perioade reci”, se precizează în prognoză.

  Până atunci, în restul lunii septembrie în Marea Britanie va fi vreme caldă, astfel că temperaturile vor ajunge la maxime de 31 de grade C. Totuşi, un front rece se va face simţit la mijlocul acestei săptămâni, aducând ploi și nori.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  UK: Centre de îngrijire primeau instrucţiuni „neetice” privind pacienţii cu Covid - studiu
  UK - 14 zile de izolare pentru cei care revin din alte 6 țări, amenzi pentru lipsa măștii
  Românii din Marea Britanie: unde au loc cele mai multe infectări cu coronavirus în UK
  Tagurile:
  UK, Meteo

  Știrile Zilei