06:28 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9051

  Lukașenko acuză opoziția de utilizarea unor tehnologii ale revoluțiilor colorate și de exploatarea imaginii femeii.

  CHIȘINĂU, 16 sep – Sputnik. Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, consideră că opoziția belarusă și-a construit tactica de acțiuni pe „exploatarea” imaginii femeii, însă de aceasta dată totul a luat niște forme grotești.

  La o întrevedere cu activiștii politicii din republică, potrivit Sputnik Belarus, Lukașenko a atras atenție că în cazul societății belaruse “înfierbântată de atacurile din internet” a fost utilizată o gamă largă de tehnologii “colorate”, împrumutate din protestele arabe, armene, poloneze, din Hong Kong și altele.

  “Utilizarea tacticii “parade pichetărilor” a permis colectarea într-un singur loc semnături ale alegătorilor pentru câțiva pretendenți. Turneele candidaților prin regiuni erau îmbinate cu cozi de tip “carusel” (precum în Polonia) și postări despre “creativitatea stradală”, exact așa cum s-a întâmplat cândva în Polonia”, a spus Lukașenko.

  În continuare, potrivit lui “au fost aplicate tehnologii care transformă politica într-un show”. “Un show care mizează pentru un public de masă”, a adăugat liderul Belarus.

  Spre exemplu, spune el, echipa unificată de campanie a opoziției și-a construit tactica pe “exploatarea imaginii femeii, care este venerată îndeosebi de belaruși”, însă de această data totul a obținut niște “nuanțe noi, grotești”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Ce pun la cale americanii la frontierile Belarusului
  Opoziția belarusă așteaptă 4 miliarde de dolari din partea UE
  În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"
  Tagurile:
  Aleksandr Lukașenko, Belarus, Minsk

  Știrile Zilei