03:35 28 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.86
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  63051

  Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a anunţat ce decizie a luat această ţară în legătură cu administrarea vaccinului împotriva COVID-19, atunci când acesta va fi gata. Va fi vaccinul obligatoriu?

  BUCUREŞTI, 16 sept – Sputnik. Vaccinarea oamenilor împotriva coronavirusului, atunci când vaccinul va fi disponibil pe scară largă, nu va fi obligatorie în Germania, a declarat ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

  „Suntem foarte încrezători că vom atinge obiectivul constânt într-un procent ridicat de vaccinări pe bază de voluntariat”, a mai spus Spahn, citat de ziarulromanesc.de. Acesta a adăugat că vaccinul împotriva coronavirusului este un „proiect european”, iar dozele vor trebui împărțite între statele membre.
  Vaccin
  Пресс-служба АФК "Система"

  De asemenea, pentru a se ajunge la așa-numita imunitate de turmă, între 55% și 65% din populație trebuie vaccinată.

  Pe de altă parte, va dura destul de mult până când se va ajunge la finalizarea vaccinului, astfel încât să se garanteze, prin experimentare, că este eficient și sigur. Ministrul german al Cercetării, Anja Karliczek, a estimat că nu va exista un vaccin împotriva coronavirusului până la mijlocul anului viitor.

  Ministrul a subliniat că nici Germania, nici Europa nu vor grăbi lucrurile în ceea ce priveşte cercetarea, „nici chiar acum, când lumea așteaptă” remediul împotriva COVID-19. „Adevărul e că nu suntem încă atât de avansați în dezvoltarea [vaccinului]” astfel încât să putem avea încredere în ceea ce s-a constatat până acum în zona experimentelor, a mai spus Karliczek.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Rusia nu are cu ce să ajute Germania
  Românii din Germania: avertizare de catastrofă – transmisiunile TV/radio, întrerupte
  ”Miniștrii, aduși cu mandat și amendați” - soluție din Germania, pentru Parlamentul român
  Tagurile:
  Vaccinare, Germania

  Știrile Zilei