15:30 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  58201

  Întrucât Regatul Unit a înregistrat alte 4.322 de noi cazuri de COVID-19 confirmate, directorul medical al serviciului de Sănătate Publică din Marea Britanie, Yvonne Doyle, a avertizat că „va urma o situaţie şi mai gravă”.

  BUCUREŞTI, 19 sept – Sputnik. De asemenea, prim-ministrul britanic Boris Johnson a recunoscut vineri că Marea Britanie „asistă acum la un al doilea val” al epidemiei de coronavirus.

  „Observăm foarte atent răspândirea pandemiei şi modul cum evoluează în ultimele zile și nu există nicio îndoială, așa cum spun de câteva săptămâni, că ne putem aștepta (și) vedem acum un al doilea val venind. Îl vedem în Franța, în Spania, în întreaga Europă şi mi-e teamă că este absolut inevitabil că îl vom vedea şi în această țară”, a spus Johnson, citat de Daily Mail.

  De asemenea, Johnson și-a exprimat îngrijorarea că populaţia a ignorat regulile privind adunările sociale, precum „regula celor șase” recent anunțată. În acelaşi timp, a insistat că un al doilea blocaj („lockdown”) este „ultimul lucru pe care ni-l dorim”, dar a adăugat că măsurile actuale pot fi revizuite.

  „Nu vreau deloc să adoptăm măsuri şi mai stricte de blocare, vrem să menținem școlile deschise. Vrem să menținem economia deschisă atât cât putem, dorim ca afacerile să continue. Singurul mod în care putem face acest lucru este ca oamenii să urmeze îndrumările”, a mai declarat premierul, potrivit Sputnik

  Guvernul a luat în considerare diverse scenarii în iarnă și modalități de a alterna perioadele de măsuri mai stricte cu intervale de relaxare.

  Primul nivel ar presupune măsurile care sunt în prezent în vigoare în majoritatea zonelor din Regatul Unit, punându-se accent în principal pe distanțarea fizică, de exemplu „regulă a celor șase” implementată.

  Un al doilea nivel ar reflecta evoluțiile anunțate în nord-estul Angliei, înainte de a fi impuse reguli similare în nord-vest, Midlands și West Yorkshire, unde au fost anunțate închiderea localurilor de ospitalitate la o anumită oră și interzicerea întâlnirilor între gospodării.

  Al treilea nivel ar implica măsuri de blocare mai stricte dacă cele menționate mai sus nu au efect.

  În cazul în care guvernul va continua planul, se așteaptă ca restricțiile de nivelul doi să fie puse în aplicare de fiecare regiune în parte.

  În ultimele două săptămâni, s-a înregistrat o creștere accentuată a numărului de cazuri de coronavirus din Marea Britanie, iar directorul medical al serviciului de Sănătate Publică, Yvonne Doyle, a emis un avertisment că „va urma o situaţie şi mai gravă”.

  Cazurile înregistrate se dublează la fiecare șapte până la opt zile în Marea Britanie, fiind 4.322 de noi cazuri confirmate de COVID-19 vineri.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Birmingham, UK: din 15 septembrie sunt interzise petrecerile cu prietenii
  Vremea în UK în luna august: nou val de căldură – care vor fi zonele cele mai afectate
  Românii din UK: de azi intră în carantină aceste zone din Marea Britanie
  UK - 14 zile de izolare pentru cei care revin din alte 6 țări, amenzi pentru lipsa măștii
  Românii din Marea Britanie: unde au loc cele mai multe infectări cu coronavirus în UK
  UK: Centre de îngrijire primeau instrucţiuni „neetice” privind pacienţii cu Covid - studiu
  Tagurile:
  UK

  Știrile Zilei