11:31 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în Belarus (136)
  9815

  Svetlana Tihanovskaia a declarat la Bruxelles că va reveni în Belarus doar atunci când vor demara negocieri între putere și opoziție.

  BUCUREȘTI, 21 sep – Sputnik. Fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusuli, Svetlana Tihanovskaia, care a plecat din țară după alegerile prezidențiale, a declarat că așteaptă un moment oportun pentru a reveni în Belarus, însă este dispusă să se întoarcă doar în cazul în care vor demara negocieri între putere și opoziție.

  Serghei Lavrov
  © Photo : Министерство иностранных дел Российской Федерации

  “Aștept cu nerăbdare acea clipă în care voi putea intra în Belarus cu speranța că totul ne va reuși. Vor reveni neapărat, când vor demara negocierile, când vor fi eliberați toți deținuții politici și mă voi putea simți în siguranță împreună cu copiii mei, să pot merge să eliberez Belarusul”, a declarat ea într-un discurs rostit la Bruxelles, în fața reprezentanților diasporei belaruse.

  La Bruxelles, Tihanovskaia a ieșit în fața susținătorilor ei, care locuiesc în Europa, pentru a le mulțumi pentru sprijinul acordat.

  Zeci de demonstranți s-au adunat în piala Luxemburg, din preajma Parlamentului European, pentru a-și exprima susținerea față de fostul candidat. Acestora li s-au alăturat și deputați europeni.

  Mai devreme, Tihanovskaia s-a întâlnit cu miniștrii Afacerilor Externe ai statelor UE și cu președintele Parlamentului European, David Sassoli.

  Тема:
  Proteste în Belarus (136)

  Tematic

  De ce Lukașenko a închis hotarele Belarusului cu Polonia și Lituania
  Deputat german: Nu trebuie să impunem Belarusului „viziunea occidentală”
  Noi rețineri la Minsk și în alte orașe ale Belarusului
  Polonia, Lituania și România solicită UE să acorde Belarusului regim fără viză
  Tagurile:
  Belarus, Svetlana Tihanovskaia

  Știrile Zilei