20:10 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (202)
  295101

  Ministrul rus al Sănătății a discutat cu șeful Biroului european al OMS aspecte privind cooperarea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

  Problemele privind cooperarea în lupta împotriva COVID-19 au fost discutate luni într-o ședință de către ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko și Hans Kluge, directorul Biroului Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează RIA Novosti.

  Ministrul rus al Sănătății și-a exprimat recunoștința subdiviziunii europene a OMS pentru cooperarea activă în problemele legate de  infecția cu coronavirus.

  La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat recunoștința față de partea rusă pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului ”Sputnik V”.

  ”OMS apreciază foarte mult eforturile depuse de Federația Rusă pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19, și anume ”Sputnik V”. Aș dori să mulțumesc din nou Federației Ruse pentru eforturile sale excelente de a crea un vaccin sigur și eficient”, a declarat Hans Kluge la final întâlnire cu Murașko.

  Primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19 „Sputnik V” a fost înregistrat de Ministerul Sănătății din Rusia. Medicamentul a fost dezvoltat de Centrul Gamalei. Kirill Dmitriev, șeful Fondului de investiții directe din Rusia, a anunțat că au fost promite cereri pentru achiziționarea a unui miliard de doze de vaccin, din peste 20 de țări. Potrivit acestuia, capacitățile disponibile în țară fac posibilă producerea a 500 de milioane de doze pe an.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (202)

  Tematic

  Șeful OMS: Să ne pregătim de următoarele pandemii
  OMS laudă măsurile restrictive soft aplicate de Suedia în contextul COVID-19
  Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa
  Tagurile:
  OMS, Rusia

  Știrile Zilei