00:12 25 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13104

  Un reprezentant al primarului Parisului a dezvăluit pentru Le Monde că primăria din Paris va dubla sprijinul financiar pentru asociațiile LGBT. De asemenea, o „casă a culturii LGBT” îşi va deschide în curând porțile.

  BUCUREŞTI, 24 sept – Sputnik. Una dintre promisiunile primarului Anne Hidalgo în campanie, înainte de primul tur al alegerilor municipale, se va materializa în octombrie. Potrivit informațiilor colectate de Le Monde, primăria din Paris va aloca 382.650 de euro către 25 de asociații LGBT, o sumă mult mai mare decât cea care le-a fost alocată anterior.

  „Dublăm sprijinul financiar, care va urca de la aproximativ 200.000 de euro la aproximativ 400.000 de euro pe an”, a declarat Jean-Luc Romero-Michel, viceprimar și activist homosexual responsabil cu drepturile omului, integrare și lupta împotriva discriminării în capitala franceză.

  Acesta a salutat măsura, amintind că „nici un cent” nu fusese alocat comunității LGBT înainte de sosirea socialiștilor la conducerea orașului, când Bertand Delanoë a ajuns primar în 2001. Totuși, potrivit acestuia, „Parisul nu acordă cei mai mulți bani asociațiilor de acest tip”.

  Crearea unei „Case a culturilor LGBT+”

  Un proiect în această direcție ar putea fi iniţiat în arondismentul 4, informează ziarul francez, citat de Sputnik France. Nu s-a stabilit încă o dată a deschiderii „Casei culturilor LGBT +”, o sală de expoziții promovând această comunitate, deși a fost anunțată în ianuarie 2020, înainte de a deveni o promisiune de campanie. Acum va face parte din programul primăriei.

  Tematic

  Dan Chitic face praf Comisarul care impune LGBT în România
  USR şi PLUS, sprijiniţi de comunitatea LGBT la europarlamentare 2019
  Decizie istorică în Europa în privința LGBT – iată la ce folosea ”parteneriatul civil”
  Tagurile:
  LGBT, Paris

  Știrile Zilei