11:55 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8510

  Svetlana Tihanovskaia l-a îndemnat pe Emmanuel Macron să-l convingă pe Vladimir Putin să se alăture dialogului pentru soluționarea crizei politice din Belarus.

  BUCUREȘTI, 28 sep – Sputnik. Fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, l-a îndemnat luni pe președintele Franței, Emmanuel Macron, să devină un mediator în reglementarea crizei politice din țară și și-a exprimat speranța că liderul francez va putea să-l atragă pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la demararea dialogului, anunță agenția France Press.

  Alegerile prezidențiale în Belarus
  © Sputnik / Виктор Толочко

  “Macron este unul din cei mai puternici lideri din Europa și din lume, iată de ce el ar fi unul din mediatori. Probabil, ar putea să-l influențeze pe Putin pentru ca acesta să participe în această mediere”, a declarat Tihanovskaia într-un interviu oferit agenției.

  Anterior, Macron a declarat că evenimentele din Belarus reprezintă o criză a unei puteri autoritare, iar Lukașenko trebuie să plece din funcție.

  Drept răspuns la afirmațiile lui Macron, Lukașenko l-a sfătuit pe liderul francez să privească mai rar prin părți și să se preocupe mai mult de problemele propriei țări. De asemenea, în opinia șefului statului belarus, urmând logic lui Macron, liderul francez ar fi trebuit să plece din funcție acum doi ani, când pe străzile Parisului au ieșit “Vestele Galbene”.

  Tematic

  Tihanovskaia a explicat în ce condiții va cere sprijinul UE
  Tihanovskaia a comentat întrevederea dintre Lukașenko și Mișustin
  Tihanovskaia: Nu putem întoarce spatele Rusiei
  Lavrov: Tihanovskaia să se opună manipulărilor Vestului
  Tihanovskaia s-a adresat lui Putin
  Tihanovskaia, în ce condiții va reveni în Belarus
  Tagurile:
  Belarus, Emmanuel Macron, Vladimir Putin, Svetlana Tihanovskaia

  Știrile Zilei