14:20 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  90 0 0

  Amazon a prezentat o nouă tehnologie biometrică contactless prin care clienţii pot plăti în magazin cu o simplă mişcare a mâinii

  BUCUREȘTI, 30 sep - Sputnik. Amazon a introdus tehnologia care permite plata contactless prin mișcarea mâinii, palma fiind folosită în locul cardului bancar.

  Serviciul Amazon One care permite folosirea mâinii în locul cardului contactelss va fi disponibil pentru început în două din magazinele de convenienţă Amazon Go din Seattle, unde îşi are sediul compania.

  Compania are în plan să introducă această tehnologie şi în alte magazine din SUA, ca de exemplu în Chicago, San Francisco şi New York, pe lângă alte puncte de vânzare din Seattle, dar are de gând să vândă acest sistem și către magazine terţe.

  Lanţul de băcănii de top Whole Foods Market, achiziţionat în 2017 de Amazon, ar putea fi de asemenea echipat pe viitor cu acest nou sistem de plată.

   „În majoritatea spaţiilor comerciale, Amazon One ar putea deveni o metodă alternativă de plată sau o opţiune de card de fidelitate cu un dispozitiv la casă alături de sistemul tradiţional de plată”, explică într-o postare pe blog Dilip Kumar, vice-preşedintele pentru vânzări cu amănuntul şi tehnologie al companiei Amazon.

  Kumar a informat, de asemenea, că Amazon One ar putea fi utilizat pentru intrarea publicului pe stadioane sau pentru accesul la locul de muncă al angajaţilor.

  Descrisă de Amazon drept „rapidă, fiabilă şi sigură”, tehnologia foloseşte algoritmi personalizaţi pornind de la o imagine a mâinii pentru a crea o „semnătură unică cu palma”.

  Clienţii care doresc să se înregistreze trebuie să aibă un număr de telefon mobil şi un card bancar, dar nu este necesar să aibă un cont Amazon.

  Gigantul comerţului online insistă în special asupra faptului că imaginile palmelor nu vor fi stocate pe dispozitivele Amazon One, ci criptate şi trimise în spaţii ”cloud” securizate.

  Utilizatorii vor avea, de asemenea, opţiunea de a solicita ştergerea datelor asociate cu Amazon One direct de pe dispozitiv sau printr-un site web dedicat.

  Tagurile:
  Filme, Amazon

  Știrile Zilei