01:06 30 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.94
 • USD17.04
 • RUB0.21
 • RON4.09
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  639420

  Cancelarul Angela Merkel a declarat că în Germania se va acţiona la nivel regional pentru depistarea lanţurilor de infectare şi eliminarea focarelor locale. Care sunt noile restricţii care se vor aplica.

  BUCUREŞTI, 30 sept – Sputnik. Angela Merkel a anunţat că numărul de participanţi la festivităţi în spaţiul public şi privat în Germania va fi limitat în funcţie de evoluţia infectărilor cu COVID-19, subliniind, în acelaşi timp, că ţara va face tot posibilul să evite un nou blocaj la nivel naţional.

  „Vrem să acţionăm regional, în mod specific şi cu scop precis, şi nu să închidem întreaga ţară din nou. Acest lucru trebuie prevenit cu orice preţ”, a declarat Merkel, după o videoconferinţă cu premierii landurilor federale, potrivit ziarulromanesc.de

  Cancelarul german a mai spus că numărul infectărilor zilnice ar putea creşte la 19.200 în trei luni, dacă rata de infectare va continua în ritmul din ultimele trei luni. În plus, urmează sezonul rece, când mai multe persoane îşi vor petrece timpul în spaţii închise.

  Surse participante la videoconferinţă şi citate de DPA au dezvăluit că numărul persoanelor care pot participa la o festivitate într-un un spaţiu public sau închis închiriat va fi limitat la 50. Noua restricţie se va aplica în zonele unde numărul infectărilor va ajunge la peste 35 la 100.000, iar măsura exclude explicit adunările pe o proprietate privată. Totuşi, în privinţa locuinţelor private, se recomandă menţinerea unei limite de 25 de persoane.

  În zonele unde numărul infectărilor va creşte la peste 50 la 100.000 de locuitori, pentru spaţiul public sau închiriat va fi impusă limita de 25 de persoane, iar în cazul locuinţelor private se recomandă limita de 10 persoane.

  Se vor face excepţii în cazul evenimentelor înregistrate în avans unde sunt aplicate planuri de igienă sanitară aprobate de autorităţile sanitare.

  O altă măsură este amendarea cu cel puţin 50 de euro a persoanelor care nu oferă date de contact corecte la baruri şi restaurante.

  Potrivit Institutului Robert Koch, în ultimele 24 de ore, numărul de cazuri a crescut cu 2.089 de cazuri noi de infectare, ajungând marţi la un total de 287.421. De asemenea, numărul deceselor a ajuns la 9.471, cu 11 mai multe în ultimele 24 de ore.

  Tematic

  Merkel: Germania poate ajunge la 19.200 de infectări pe zi
  Germania, alarmant: din nou, peste 2.000 infectări în 24 ore
  Germania: măsuri speciale împotriva COVID-19 şi a gripei
  NUCLEARA din Germania: noi probleme pentru români!
  Statul de drept, pus la colț de Germania și de alte state UE
  Tagurile:
  Restricții, Germania

  Știrile Zilei