00:17 30 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.99
 • USD17.03
 • RUB0.22
 • RON4.10
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  96611

  Guvernul spaniol a votat impunerea carantinei (lockdown) în Madrid şi în zonele înconjurătoare, încercând să oprească astfel creşterea alarmantă a cazurilor de coronavirus.

  BUCUREȘTI, 1 oct - Sputnik. Capitala Spaniei înregistrează o treime din cele 133.604 de cazuri de coronavirus din Spania, astfel că Guvernul a declarat lockdown total, care însă nu a intrat încă în vigoare.

  Măsurile de restricţie au fost însă aspru criticate și au dat naștere la proteste de stradă.

  Ca urmare a carantinei, Madrid urmează să se închidă şi să nu mai permită accesul vizitatorilor. Locuitorii din alte oraşe vor putea intra în Madrid doar pentru vizite la medic, pentru locul de muncă sau pentru cumpărături esenţiale. De asemenea, locurile de joacă şi parcurile se vor închide şi întâlnirile în grupuri mai mari de şase persoane vor fi interzise.

  Începând de ieri, Guvernul spaniol a votat impunerea restricţiilor în zonele cu mai mult de 100.000 de locuitori, dacă îndeplinesc sunt înregistrate 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, dacă 35% din capacitatea secţiilor de terapie intensivă ale spitalelor este ocupată de persoane cu COVID-19 și dacă 10% din testele COVID-19 efectuate sunt pozitive

  © Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

  Madrid înregistrează 780 de infecţii la 100.000 de locuitori şi, prin urmare, îndeplineşte criteriile, dar nu se știe de când vor intra în vigoare restricţiile.

  Guvernul regional din Madrid, care face parte din opoziţia conservatoare, nu a votat pentru impunerea restricţiilor şi este de părere că lockdown-ul este ilegal. Şeful regional al sănătăţii, Enrique Ruiz Escudero, a acuzat guvernul central de instigare la panică şi agitaţie şi nu exclude contestarea restricţiilor în instanţă.

  Spania a înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni, iar 31.411 de persoane au murit în timpul pandemiei şi peste 748.000 au fost infectate, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

  Tematic

  Mulți răniți și evacuare în masă după ce un hotel din Spania a luat foc
  Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
  Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
  Tagurile:
  Madrid, Spania

  Știrile Zilei