22:06 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  39512

  Pentru că președintele SUA Donald Trump, infectat cu coronavirus, este în vârstă și ușor obez, el intră în categoria de risc a celor bonavi de Covid 19.

  BUCUREȘTI, 2 oct - Sputnik. Potrivit The Guardian, Donald Trump ar putea avea complicații din cauza coronavirusului cu care este infectat pentru că are 74 de ani și este supraponderal, astfel că intră în categoria de risc a pacienților COVID-19.

  Medicii citați de publicația britanică au avertizat astfel că președintele SUA are numeroși factori care ar putea duce la complicații.

  Un studiu publicat în luna martie a acestui an, în revista medicală The Lancet, a constatat că, deși rata generală a mortalității pentru persoanele cu Covid-19 a fost de 1,4%, aceasta a crescut la 8,6% pentru persoanele de 70 de ani.

  De asemenea, bărbații sunt aproape de două ori mai predispuși să moară din cauza Covid-19 decât femeile, iar datele publicate de Centrul American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) arată că, la 74 de ani, riscul lui Trump de a fi internat este de cel puțin cinci ori mai mare, iar riscul de a muri, de 90 de ori mai mare decât pentru o persoană cu o vârstă medie de 18-29 de ani.

  Principalul expert australian privind pandemia de coronavirus, doctorul Norman Swan, a estimat care este probabilitatea ca președintele SUA să nu scape cu viață după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2.

  Și anume, ținând cont de vârsta președintelui american, rata mortalității la această vârstă este de 5-12%.

  Dar, a adăugat acesta, obezitatea crește riscul cu încă 40%, ceea ce înseamnă că posibilitatea decesului lui Donald Trump este de 7-18%.

  Medicul personal al lui Donald Trump a anunțat că președintele american este bine și va rămâne izolat la Casa Albă pentru moment. Însă simptomele ușoare la debut nu sunt un indicator că cineva ar evita o boală mai severă.

  Tematic

  VIDEO: Dezbaterea Biden - Trump - „Vrei să taci, omule?”
  Expert: Trump nu vrea să se amestece în cazul lui Navalnîi
  Putin, Trump și Macron cer azerilor și armenilor să reia imediat negocierile
  Tagurile:
  COVID-19, Trump

  Știrile Zilei