12:00 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Conflictul azero-armean în Karabah (59)
  22612

  Erdogan speră că armata azeră își va continua ofensiva în Karabah, pentru a-și elibera toate teritoriile.

  BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că armata Azerbaidjanului va continua să înainteze „pentru a elibera toate teritoriile ocupate în Karabah”.

  „Azerbaidjan deja și-a eliberat o mare parte a teritoriului. Sper că vor continua lupta până la elibera toate pământurile sale din Karabah”, a declarat Erdogan într-un discurs rostit la Konya.

  Duminică, 27 septembrie, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a declarat că forțele armate ale Armeniei au atacat localitățile de pe linia de contact din Karabah, provocând victime printre civili. Potrivit Ministerului Apărării al Armeniei, Karabahul “a fost supus unor atacuri aeriene și cu rachete”.

  Bakuul și Erevanul s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

  Turcia este membru al NATO, iar Armenia a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

  Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat Bakuul și Erevanul să înceteze imediat focul și să recurgă la negocieri. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a subliniat că acest conflict trebuie să fie soluționat doar pe o cale pașnică, cu implicarea grupului OSCE de la Minsk. Totodată, OTSC a menționat că Armenia nu a solicitat ajutor din partea organizației pentru soluționarea conflictului.

  Ieri, 1 octombrie, președinții Rusiei, SUA și Franței, Vladimir Putin, Donald Trump și Emmanuel Macron, au emis o declarație comună în care ce cer oficialităților de la Baku și Erevan să recurgă imediat la dialog, fără niciun fel de condiții prealabile.

   

  Тема:
  Conflictul azero-armean în Karabah (59)

  Tematic

  Putin, Trump și Macron cer azerilor și armenilor să reia imediat negocierile
  Karabah: Frontul informațional al știrilor false și al dezmințirilor
  Parisul și Moscova: în Karabah au fost trimiși teroriști din Siria
  Tagurile:
  Karabah, Turcia, Armenia, Azerbaidjan, Recep Tayyip Erdoğan

  Știrile Zilei