03:25 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  36915

  Europarlamentara Petra De Sutter a fost numită viceprim-ministru al noului guvern în Belgia, devenind primul transgender care a preluat un astfel de post în Europa.

  BUCUREŞTI, 2 oct – Sputnik. După 16 luni de criză politică, Belgia are în cele din urmă un nou guvern. Printre membrii noului cabinet se numără Petra De Sutter, vorbitoare de limbă olandeză, numită ministru al Serviciului Public și Întreprinderilor Publice și viceprim-ministru. Fost senator, ea este primul transgender care a ajuns pe o astfel de poziție în Europa.

  ​Europarlamentar verde și ginecolog prin pregătire, De Sutter conduce Departamentul de Medicină a Reproducerii de la Universitatea din Gent. În urma numirii sale, Sutter a mulțumit partidului său și a promis că va face tot posibilul pentru a „revigora țara noastră” și a asigura „un nou viitor pentru toți belgienii”.

  Opt femei în posturi ministeriale

  Membrii noului guvern au preluat oficial funcția joi, 1 octombrie, depunând jurământul în fața regelui Philippe. Condus de liberalul flamand Alexander De Croo, guvernul este compus din 14 miniștri și cinci secretari de stat, potrivit Sputnik France.

  În total, opt portofolii ministeriale, inclusiv cele de Afaceri Externe, Interne și Apărare, au fost obţinute de femei.

  Socialista Ludivine Dedonder, fostă jurnalistă de sport, a devenit astfel prima femeie numită ministru al Apărării din istoria regatului.

  Tematic

  Meciul CFR - KuPS: Clujenii - aproape de grupe Europa League
  Macron: cooperarea cu Rusia, necesară pentru pacea în Europa
  Europa luptă pentru uniformizare liberală și totalitarism democratic
  CFR apără onoarea României. KuPS e în drumul spre grupele Ligii Europa
  Cât de periculos este vaccinul: SUA solicită un răspuns, Europa numără profiturile
  Tagurile:
  transgender, Europa

  Știrile Zilei