21:24 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  103240

  În Marea Britanie, sectorul din domeniul organizării evenimentelor a avertizat guvernul cu privire la amenințarea cu care se confruntă, urmând să aibă loc 90.000 de concedieri doar în câteva săptămâni dacă industria nu primește sprijin.

  Londra
  © Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс
  BUCUREŞTI, 2 oct – Sputnik. Într-o scrisoare deschisă adresată joi prim-ministrului Boris Johnson și ministrului Finanţelor Rishi Sunak, Events Industry Alliance (EIA), un grup umbrelă pentru companiile din domeniul organizării evenimentelor, susţine că industria se va confrunta cu pierderi uriaşe de locuri de muncă atunci când schema guvernamentală pentru şomaj tehnic se va încheia la sfârșitul lunii octombrie.

  Scrisoarea a fost semnată de 334 de companii din sectorul de evenimente și expoziții, precum și de Partidul Laburist. EIM solicită un „pachet de sprijin pentru industria organizării de evenimente” adaptat, susținând că noul sistem de subvenții salariale stabilit de ministrul Finanţelor nu se aplică în cazul companiilor care nu sunt în măsură să funcționeze.

  „EIM anticipează că 80% din forța de muncă din sectorul expozițiilor (formată din furnizori de evenimente, organizatori și locații), însemnând peste 90.000 de persoane, va fi disponibilizată ... din cauza închiderii evenimentelor și a incapacității angajatorilor de a accesa noul program de sprijin pentru locurile de muncă, întrucât nu reuşesc să funcţioneze deloc în acest timp și, prin urmare, nu vor avea venituri pentru a-şi plăti angajații”, avertizează grupul, citat de RT

  Scrisoarea deschisă vine ca răspuns la decizia guvernului de a pune capăt Schemei pentru menţinerea locurilor de muncă, care permite companiilor să îşi plaseze angajații în şomaj tehnic, fiind înlocuită cu Schema de sprijin pentru locuri de muncă, prin care guvernul subvenționează salariile lucrătorilor din industriile care se confruntă cu o cerere mai mică pe piaţă. Industria ospitalității poate să fie cea mai afectată de această decizie, deoarece restricțiile impuse de guvern pentru contacararea răspândirii coronavirusului au împiedicat redeschiderea localurilor.

  Săptămâna trecută, Sunak a anunțat Planul Economic de Iarnă, menționând că guvernul va sprijini doar locurile de muncă „viabile” și declarând că nu există saci de bani fără fund pentru a preveni șomajul care va continua să crească. Duminică, laburiştii l-au acuzat pe Sunak că a condamnat mai mult de un milion de oameni să rămână fără locuri de muncă, întrucât schema sa de sprijin nu protejează locurile de muncă din industriile cele mai afectate de restricții.

  Tagurile:
  Concediere, Marea Britanie

  Știrile Zilei