01:47 30 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.94
 • USD17.04
 • RUB0.21
 • RON4.09
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  85130

  Ca parte a tratamentului împotriva Covid-19, președintelui american Donald Trump i s-a prescris, pe 2 octombrie, un cocktail experimental, care pare să fie promițător, dar efectele secundare nu sunt excluse.

  BUCUREŞTI, 5 oct – Sputnik. Fiind testat pozitiv pentru Covid-19, preşedintelui Donald Trump i s-a prescris un cocktail experimental de anticorpi, dezvoltat de compania Regeneron, şi care conţine, pe lângă zinc, vitamina D, famotidină, melatonină, aspirină și Remdesivir antiviral, după cum arată o scrisoare a medicului său, publicată pe 2 octombrie de Casa Albă.

  ​Finanțat cu peste 500 de milioane de dolari de către guvernul SUA, acest tratament experimental bazat pe anticorpi de laborator, numiți anticorpi monoclonali, este testat în cadrul studiilor clinice, relatează New York Times.

  Metoda utilizată pentru a dezvolta acești anticorpi monoclonali este extragerea celor mai eficienți anticorpi împotriva infecției din plasma pacienților vindecaţi, anticorpi pe care oamenii de știință pot acum să îi producă în serie prin inginerie genetică.

  Acest cocktail include doi anticorpi produși în laborator, unul dintre aceștia fiind derivat dintr-o cultură de celule umane, iar celălalt din celule de șoarece de laborator modificate genetic pentru a fi compatibile cu cele ale oamenilor, arată compania Regeneron pe site-ul său oficial.

  Potrivit New York Times, acest tratament este oferit președintelui la „cerere pentru uz compasional”, tratamentul fiind destinat, de obicei, pacienților la care toate celelalte opțiuni de tratament au eșuat și care ar putea muri fără a beneficia de medicament.

  Efectele tratamentului

  Tratamentul pare să aibă rezultate încurajatoare într-un studiu randomizat efectuat pe 275 de pacienți cu forme moderate de Covid-19, a declarat compania pe 29 septembrie pe site-ul oficial. Aproximativ 45% dintre pacienţi au dezvoltat anticorpi.

  În plus, acești anticorpi monoclonali fac posibilă eliminarea riscului de efecte nedorite, în special de efecte alergice.

  Totuşi, efectele secundare nu sunt excluse. Acești anticorpi pot provoca o boală autoimună în care anticorpii atacă organismul în loc să distrugă agentul patogen.

  Trump, testat pozitiv pentru Covid-19

  Preşedintele Donald Trump a anunțat pe 2 octombrie că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, la fel ca soția sa Melania, și a precizat că vor intra în carantină.

  Vicepreședintele Mike Pence, în vârstă de 61 de ani, a fost testat negativ, potrivit unui purtător de cuvânt. Pence ar putea prelua funcția prezidențială dacă starea de sănătate a lui Donald Trump se va înrăutăţi.

  Tematic

  Trump, în pericol de moarte din cauza coronavirusului?
  Donald și Melania Trump - testați pozitiv la coronavirus
  Piețele globale se prăbușesc după ce Trump s-a infectat
  Reacția lui Putin la infectarea lui Trump cu COVID-19
  Autorii vaccinului Sputnik V sunt dispuși să-l ajute pe Trump
  Tagurile:
  COVID-19, Trump

  Știrile Zilei