12:38 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  93910

  Londonezii vor intra într-un lockdown de gradul 2 de mâine noapte. O altă metropolă se pregăteşte să introducă restricţii de gradul 3, gradul cel mai înalt de alertă privind infectarea cu coronavirus.

  BUCUREŞTI, 15 oct – Sputnik. Londra intră în nivelul 2 al sistemului de alertă Covid, noile măsuri dure împotriva coronavirusului urmând să intre în vigoare mâine la miezul nopții, potrivit standard.co.uk.

  © Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс
   

  Astfel, cele nouă milioane de locuitori ai capitalei britanice nu vor avea voie să se întâlnească cu persoane din alte gospodării în interior, inclusiv în puburi și restaurante.

  Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a anunțat noile măsuri în această dimineață, în Camera Comunelor, avertizând că infectările cu Covid-19 „se răspândesc acum exponențial în Marea Britanie”.

  De asemenea, Essex, Elmbridge, Barrow in Furness, York, North East Derbyshire, Chesterfield și Erewash se vor alătura capitalei urmând să fie plasate sub alertă de „risc ridicat”, iar o decizie urmează să fie luată asupra unor zone din nordul Marii Britanii, Yorkshire și Midlands, care urmau să fie plasate la nivelul 3 „de risc foarte ridicat”.

  Jumătate din populația Marii Britanii va fi acum plasată sub nivelul 2 sau 3 al sistemului de alertă. Regiunea Liverpool, care cuprinde 1,6 milioane de oameni, rămâne deocamdată singura zonă clasată în prezent în categoria de risc cea mai înaltă. Alte 26,7 milioane de persoane vor fi acoperite de restricțiile de nivel 2.

  De asemenea, potrivit Daily Mail, şi Manchester, precum şi zona Lancashire se pregătesc să intre în faza a treia de alertă, cu restricţiile cele mai dure, deşi primarul orașului Manchester amenință că va da guvernul în judecată.

  Alerta de nivelul trei înseamnă închiderea totală a sălilor de sport, a barurilor și pub-urilor și restricții mult mai dure în ceea ce privește socializarea.

  Tematic

  UK: Studenții români ar putea plăti taxe duble - ambasador
  FOTO: Furtuna distrugătoare Alex a lovit Franța și UK
  Români în UK: cum puteţi intra în ţară cu paşaportul expirat
  Tagurile:
  Restricții, UK

  Știrile Zilei