11:45 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  57923

  Mii de ofiţeri de poliţie vor fi mobilizaţi în marile orașe din Franța pentru a monitoriza respectarea măsurilor stricte adoptate pentru a combate un al doilea val de infectări cu coronavirus.

  BUCUREŞTI, 15 oct – Sputnik. Ministrul de Interne din Franţa, Gerald Darmanin, a anunțat joi că 12.000 de ofițeri de poliţie vor fi mobilizaţi pentru a impune noile măsuri de restricţie în zonele metropolitane atunci când acestea vor intra în vigoare începând de sâmbătă, potrivit RT

  Totuşi, poliția nu va interveni pentru a interzice adunările mai mari de șase persoane dacă se desfăşoară pe proprietate privată, a mai spus ministrul.

  Darmanin a avertizat că persoanele surprinse că ignoră măsurile de blocare vor primi o amendă de 135 euro, care ar putea ajunge până la 7.500 euro și la o pedeapsă de șase luni de închisoare pentru încălcări de trei ori ale restricţiilor. Locuitorii din zonele afectate vor trebui să prezinte documente pentru a arăta că merg la serviciu sau că desfășoară alte activități „esențiale”.

  Președintele francez Emmanuel Macron a anunţat miercuri noi reguli pentru Paris și alte opt orașe, inclusiv „stingerea” de la ora 21:00 până la 06:00. În total, aproximativ 19 milioane de persoane vor fi afectate de noile restricții.

  Zonele din ţară care nu vor fi plasate sub aceste restricţii dure vor avea însă în vigoare alte restricții, printre care interdicţia de a desfăşura petreceri private și chiar nunți.

  Este prevăzut ca noile reguli să dureze cel puțin patru săptămâni și ar putea fi prelungite dacă parlamentul va aproba. Parisul și alte orașe din Franța au fost declarate zone cu „risc ridicat”, impunând închiderea barurilor.

  Franța a înregistrat miercuri 22.591 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 și 95 de decese legate de Covid în ultimele 24 de ore, totalul ajungând la 779.063 de cazuri și 33.037 de decese.

  Tematic

  Rusia, SUA și Franța vor emite o declarație comună în legătură cu Karabahul
  Franța: nou record istoric de infectări cu Covid-19
  FOTO: Furtuna distrugătoare Alex a lovit Franța și UK
  Tagurile:
  Poliție, Franța

  Știrile Zilei