11:45 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10811

  Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a părăsit summitul Consiliului European de la Bruxelles, care a început astăzi, și a intrat în autoizolare

  BRUXELLES, 15 oct - Sputnik. Ursula von der Leyen a intrat din nou în izolare după ce un membru al cabinetului său a fost depistat pozitiv cu COVID-19, ea părăsind summit-ul Consiliului European de la Bruxelles care abia începuse.

  Liderii europeni discută la acest summit relațiile UE – Marea Britanie și problematica schimbărilor climatice.

  Anunțul surprinzător al părăsirii lucrărilor și al deciziei de autoizolare a fost făcut de von der Leyen pe contul său de Twitter

  “Tocmai am fost anunțată că un membru al cabinetului meu a fost testat pozitiv cu coronavirus azi-dimineață. Eu am fost testată negativ. Cu toate acestea, ca măsură de precauție, am părăsit imediat Consiliul European și voi merge în autoizolare”, a scris Ursula von der Leyen. 

  Este a doua oară când președinta Comisiei Europene se află în izolare din cauza coronavirusului. Prima oară s-a întâmplat în același context – a aflat că cineva cu care s-a întâlnit în cadrul unei vizite externe a fost depistat ulterior cu coronavirus. Și atunci von der Leyen a intrat în autoizolare.

  Preşedintele Klaus Iohannis și ceilalți lideri europeni participă astăzi și mâine la reuniunea Consiliului European pentru a discuta despre pandemia de COVID-19 care afectează grav Europa, dar și despre viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie şi despre combaterea schimbărilor climatice.

  Tagurile:
  Ursula von der Leyen

  Știrile Zilei