23:19 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10010

  Armenia acuză Azerbaidjanul de utilizarea teroriștilor din Siria și Libia. Liderul de la Baku respinge acuzațiile.

  BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Există dovezi ale redislocării de către Turcia a teroriștilor din Siria în Karabahul de Munte (Nagorno-Karabah), acest lucru a fost făcut pentru că Azerbaidjan nu poate lupta acolo prin propriițe forțe, a declarat agenției RIA Novosti prim-ministrul Armeniei Nikola Pașinean.

  “Despre aceasta vorbește o lume întreagă. E o nuanță foarte importantă și e importantă pentru că va ajuta să înțelegem cine și din ce considerente a declanșat aceste acțiuni militare. Desigur, există dovezi concrete că teroriștii din Siria participă în luptele împotriva Karabagului. Aceste probe video au fost publicate deja în rețelele de socializare și presă... E un fapt dovedit în întreaga lume”, a declarat Pașinean în cadrul unui interviu paralel oferit joi de către liderii Azerbaidjanului și Armeniei directorului general al AIP “Rossiya Segodnya”, Dmitri Kisiliov.

  “E important să înțelegem -  de ce? Pentru că era evident că armata Azerbaidjanului nu este capabilă de una singură să lupte împotriva armatei Karabahului. Iată de ce Turcia a decis să atragă teroriști”, a adăugat Pașinean.

  Pe de altă parte, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a negat aceste afirmații, susținând că niciun fel de mercenari din Siria sau Libia nu luptă de partea Azerbaidjanului în Karabah și nu există niciun fel de probe care ar susține această acuzație.

  “Nimeni nu ne-a oferit niciun fel de dovezi cu privire la prezența formațiuni armate străine pe teritoriul Azerbaidjanului, care ar participa la actualele confruntări armate. Poziția noastră oficială este aceasta – nu avem niciun fel de mercenari străini”, a declarat Aliev.

  Tematic

  Armenia și Azerbaidjan, acord de încetare a focului în Karabah
  Putin și Rouhani au discutat despre situația din Karabah
  Conflictul Caucaz: ”România a avut o poziție contradictorie”
  În Belarus au demarat exercițiile “Frăția Invincibilă” a OTSC
  “Prinși într-o capcană”. De ce nu încetează luptele în Karabah
  Lavrov, despre Karabah: Militarii trebuie să discute
  Tagurile:
  Azerbaidjan, Armenia, Ilham Aliev

  Știrile Zilei