00:38 30 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.94
 • USD17.04
 • RUB0.21
 • RON4.09
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31560

  Turcia a testat cu succes sistemul de apărare antiaeriană S-400, rachetele lansate și-au atins țintele.

  BUCUREȘTI, 16 oct - Sputnik. Turcia a testat cu succes sistemul de apărare antiaeriană S-400 achiziționate din Rusia în nordul țării - toate rachetele lansate și-au atins țintele, a declarat vineri o sursă din sfera tehnico-militară pentru RIA Novosti.

  Serviciul federal de cooperare tehnico-militară din Federația Rusă nu comentează aceste informații.

  "Turcia a testat cu succes complexele S-400 din zona Sinop. Trei rachete lansate au lovit trei ținte", spune sursa.

  Rusia și Turcia au semnat un acord privind furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană Triumph S-400 în 2017, prețul contractului fiind de 2,5 miliarde de dolari. Aceasta a provocat o criză gravă în relațiile dintre SUA și Turcia.

  Washingtonul a cerut renunțarea la acest acord și i-a solicitat Turciei să achiziționeze exclusiv sisteme americane Patriot, amenințând cu sancțiuni, excluzând Turcia din programul pentru producția de avioane de luptă americane F-35. Ankara a refuzat să îndeplinească ultimatumul Statelor Unite, iar în vara lui 2019 a primit patru divizii de sisteme antiaeriene S-400 (primul lot).

  Ankara intenționează să formeze cel mai fiabil și modern sistem de apărare aeriană pentru a garanta securitatea unor obiecte importante din țară, iar obiectivul a fost aproape atins.

  Sistemul de rachete antiaeriene S-400 Triumph a fost conceput pentru a distruge obiecte aerodinamice și balistice (inclusiv hipersonice) și are o rază de detecție de până la 600 km, cu o rază de distrugere maximă de 400 km, - chiar înainte de atingerea graniței de utilizare a armelor aviației inamicului.

  Avantajele importante ale S-400 sunt viziunea integrală a radarului, flexibilitatea și posibilitatea utilizării a patru tipuri de rachete (formarea de apărare aeriană pe mai multe niveluri). Utilizarea diferitelor tipuri de rachete poate distruge în mod eficient aeronavele de luptă, drone, rachete de croazieră, rachete tactice și balistice în toată gama disponibilă de înălțimi (de la 5 metri la 30 de kilometri) și distanțe (de la 400 la 2 kilometri). O instalație Triumph poate avea până la 72 de rachete ghidate și poate trage simultan asupra a 36 de ținte. Sistemul S-400 este capabil să integreze diferite tipuri de sisteme de apărare aeriană (S-300, Panțîr-C1, Tor-M1) și să gestioneze o rețea de sisteme de apărare antiaeriană de diferite raze de acțiune, în condiții de contramăsuri electronice și condiții climaterice.

  Tematic

  Propunere făcută în Senatul SUA pentru achiziționarea sistemelor S-400 din Turcia
  Turcia propune includerea S-400 în sistemul de apărare al NATO
  Turcia admite că ar putea cumpăra o cantitate mai mare de S-400
  Un nou lot cu S-400 va pleca în Turcia, ”Patriot” și ”Eurosam” - sub semnul întrebării
  Un senator american propune achiziționarea de către SUA a S-400 de la turci
  Tagurile:
  Turcia, S-400

  Știrile Zilei