12:18 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  396110

  Maas a răspuns la îndemnurile de aplicare a sancțiunilor asupra companiilor implicate în construcția Nord Stream 2 și și-a exprimat speranța că proiectul va fi finalizat.

  BUCUREȘTI, 17 oct – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei a declarat că mai devreme sau mai târziu gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat.

  “Pornesc de la faptul că Nord Stream – 2 va fi finalizat. Întrebarea este când. Deciziile cu privire la politica noastră energetică și aprovizionare cu energie aici, în Europa”, a declarat ministrul într-un interviu oferit grupului media Redaktionsnetzwerk Deutschland.

  Potrivit diplomatului, Statele Unite “își realizează dreptul la propria politică energetică independentă”, iar Germania procedează la fel.

  Construcția gazoductului Nord Stream 2 în Germania
  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  În contextual cazului lui Aleksei Navalnîi, pe care Bundestagul consideră că a fost otrăvit cu Noviciok, un șir de politicieni germani au cerut aplicarea sancțiunilor împotriva companiilor implicare în construcția gazoductului. Ideea este susținută și de SUA: Washingtonul critică participarea Berlinului la proiect, pretinzând că apariția acestei infrastructuri va spori dependența Germaniei de Rusia.

  Anterior, Maas declarase că susținătorii aplicării sancțiunilor asupra Nord Stream – 2 profită de situație pentru a plasa proiectul în centrul atenției. Această idee, a declarat diplomatul, nu a fost dezvoltată pentru că Berlinul se pronunță împotriva ca incidentul cu Navalnîi să devină “o problemă bilaterală, în calitate de un conflict germane-rus”.

  Tematic

  Bloomberg: Ce a decis Merkel în privința Nord Stream- 2
  Cancelarul Austriei se opune ideii stopării Nord Stream 2
  Nord Stream-2: Peskov îndeamnă să se renunțe la politizare
  Video: SUA, coaliție anti Nord Stream 2 - Va fi oprit proiectul?
  Polonia va salva ”Nord Stream - 2”: Iată de ce
  Tagurile:
  Nord Stream-2, Germania, Heiko Maas

  Știrile Zilei