01:33 30 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.94
 • USD17.04
 • RUB0.21
 • RON4.09
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21140

  Procuratura națională antiteroristă din Franța a oferit detalii despre decapitarea învățătorului care a prezentat în timpul lecțiilor niște caricaturi despre prorocul Mohamed.

  BUCUREȘTI, 17 oct – Sputnik. Șeful Procuraturii Naționale Antiteroriste din Franța, Jean-François Ricard, a dezvăluit detaliile asasinării învățătorului Samuel Paty într-o suburbie a Parisului.

  Profesorul a demonstrat în timpul lecției caricaturi la prorocul Mahomed. Apoi, tatăl unuia dintre elevei a înregistrat și publicat în rețele de socializare video în care a numit învățătorul un „bandit” și a cerut concedierea acestuia.

  E demn de remarcat că sora vitregă a bărbatului a aderat la Statul Islamic în anul 2014.

  Tânărul care a decapitat învățătorul nu se cunoștea personal cu victima. În ajunul omorului, acesta a venit la școală, se apropia de elevi și îi ruga să indice asupra învățătorului și punea întrebări despre el.

  La rândul lor, părinții elevilor au relatat postului de televiziune RT cum se desfășurau lecții despre liberatea cuvântului, pe care le ținea decedatul.

  “A rugat copiii musulmani să ridice mâna și să iasă din clasă. Fiul mi-a spus că a făcut asta pentru a nu discrimina și pentru a nu jigni”, a declarat tatăl unuia din elevi.

  În seara de vineri, criminalul a decapitat învățătorul în comuna Conflans-Sainte-Honorine. Atacatorul a fost împușcat de poliție. Secția antiteroristă a procuraturii s-a alăturat anchetei, în acest caz au fost reținute nouă persoane, inclusiv patru rude ale asasinului.

  Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că incidentul reprezintă un atentat terorist.

  Tematic

  Franţa: imagini VIDEO cu neutralizarea teroristului
  Șoc în Franța: profesor, DECAPITAT pentru blasfemii! IMAGINI
  Franța mobilizează 12.000 ofițeri de poliție – nou lockdown
  Detaliile asasinării învățătorului francez de către un radical islamist
  Tagurile:
  Franța

  Știrile Zilei