11:51 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  488140

  Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat că, dacă vor câştiga alegerile, democrații vor transforma țara într-un „sanctuar uriaș pentru criminali” prin sistarea finanţării poliţiei și instigarea la atacuri împotriva ofițerilor care aplică legea.

  BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik. „Dacă dați puterea democraților, stânga radicală va tăia finanţarea, va desființa, dezarma și dezmembra departamentele de poliție din toată SUA. Întrebat dacă susţine tăierea finanțării pentru poliție, [Biden] a spus «da, da, absolut da»”, a declarat Trump la un miting de campanie sâmbătă, în Janesville, Wisconsin.

  Trump s-a referit la tulburările prelungite care au fost în statele conduse de democrați, precum Chicago, New York și Oakland, în contextul protestelor organizate de Black Lives Matter.

  „Anul acesta peste 1.000 de ofițeri ai forțelor de ordine au fost atacați violent, nimeni nu vorbește despre asta”, a spus Trump, adăugând că „retorica anti-poliție a lui Joe Biden și a Partidului Democrat provoacă într-adevăr o astfel de situaţie, pune poliția în pericol. Biden i-a descris pe poliţişti ca fiind «inamicul» și i-a calomniat ca pe o forță rasistă opresivă”, a precizat preşedintele SUA, citat de Sputnik Internaţional

  Trump a spus susținătorilor săi din Wisconsin că nu crede că rivalul său democrat Joe Biden crede cu adevărat în ceea ce a spus despre poliție.

  „Atâta vreme cât sunt președinte, nu vom întrerupe niciodată finanţarea pentru poliție, ne vom apăra puternic poliția și voi fi mereu alături de eroii forțelor de ordine”, a subliniat Trump.

  Preşedintele american a avertizat că democrații vor înlătura drepturile cetățenilor din al doilea amendament și vor transforma întreaga țară într-un „sanctuar uriaș pentru criminali”.

  „Biden îi va mulţumi pe răzvrătiți, jefuitori și anarhiști, iar eu îi arestez”, le-a spus Trump susținătorilor săi, adăugând „Vreau ca oamenii să fie în siguranță”.

  Protestele împotriva agresivităţii şi rasismului poliției au izbucnit în principal în orașele conduse de democrați după moartea, pe 25 mai, a lui George Floyd, care se afla în custodia poliției din Minneapolis. Multe proteste s-au transformat în revolte însoţite de violențe împotriva polițiștilor și a civililor, precum și de acte de jafuri, daune materiale și incendiere.

  Tematic

  Trump și Putin au pregătit „marea surpriză din octombrie”
  NUCLEARA: România dă bani celor care îl atacă pe Trump!
  Scandal monstru în SUA: cenzură la nivel înalt
  Twitter nu va mai bloca postările despre fiul lui Biden
  Tagurile:
  SUA, Donald Trump

  Știrile Zilei