11:40 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15004

  OMS spune că explozia cazurilor de COVID în Europa s-ar datora eșecului carantinării contacților și solicită pune în carantină a cazurilor de contact.

  BRUXELLES, 20 oct - Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății afirmă că există o legătură între creșterea uriașă a numărului de cazuri de coronavirus în Europa și eșecul în ceea ce privește plasarea în carantină a persoanelor expuse virusului.

  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  Directorul OMS Michael Ryan a declarat astfel că își dorește ca „fiecare contact al unui caz confirmat să fie în carantină pentru perioada corespunzătoare”.

  El a arătat că acest lucru nu a fost asigurat în mod sistematic și consideră că acesta este în bună măsură motivul pentru care există un număr atât de mare de cazuri.

  Aproximativ jumătate din cele 48 de țări cuprinse în regiunea europeană au înregistrat creșteri de aproximativ 50% în cazuri în ultima săptămână, iar internările în spital și ratele de deces au început să crească, în consecință, a argumentat el.

  „Prea multe țări au trasat o linie de sosire imaginară și, atunci când o trec, decelerează unele dintre măsuri. Este o situație dură acum pentru statele din Europa și America de Nord, să revină într-o posibilă carantină, oamenii sunt epuizați, sunt obosiți și nu este o situație ușoară pentru Europa, America de Nord. Dar există speranță, există o șansă să întoarcem situația”, a precizat el.

  Și directorul general al OMS Tedros Ghebreyesus a declarat într-o conferință de presă că autoritățile trebuie să persevereze în lupta contra noului coronavirus.

  „Știu că există oboseală, dar virusul a arătat că, atunci când lăsăm garda jos, poate țâșni vertiginos și să pună în pericol spitalele și sistemele de sănătate. Așa că este important ca toate guvernele să se concentreze pe elementele fundamentale care ajută la întreruperea lanțurilor de transmisie și să salveze vieți și mijloace de trai”, a spus șeful OMS.

  Tematic

  OMS, recunoscătoare Rusiei pentru crearea vaccinului ”Sputnik V”
  Covid-19: OMS așteaptă creşterea numărului de morţi în octombrie și noiembrie în Europa
  OMS, avertisment sumbru: compară covid 19 cu loteria
  Tagurile:
  OMS

  Știrile Zilei