06:21 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28640

  Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a anunțat că Huawei construieşte un nou centru de cercetare şi dezvoltare la Budapesta

  BRUXELLES, 20 oct - Sputnik. Ministrul de Externe al Ungariei a anunțat astăzi despre cooperarea între Ungaria şi China că este mai bună ca niciodată, declarația fiind făcută cu ocazia manifestării jubiliare a companiei Huawei, organizate la Budapesta.

  Anunțul reprezintă o sfidare a politicilor anti-Beijing ale SUA în care a fost atrasă, într-o anumită măsură, și UE. Mai mult, ministrul ungar laudă deschiderea Ungariei către Est și dă un mesaj de încurajare a cooperării economice pe această direcție dezavuată atât de SUA, cât și de Bruxelles.

  Ministrul ungar a anunțat astăzi că Huawei lansează a treia sa investiţie în Ungaria. Astfel, în Budapesta, va fi înfiinţat un centru de cercetare şi dezvoltare care va angaja cel puţin 100 ingineri ungari, a declarat ministrul de Externe, care a calificat această investiţie drept o piatră de hotar din perspectiva deschiderii spre Est şi a schimbării dimensiunii economiei ungare.

  Péter Szijjártó a mai arătat că activitatea noului centru va fi axată pe inteligenţa artificială, pe streaming, pe tehnologiile de prelucrare a imaginilor şi pe transmisia semnalelor, precum şi pe sistemele de distribuţie de dimensiuni excepţionale.

  Ministrul a reamintit  că Huawei a fost prima companie chineză cu care Ungaria a încheiat un acord strategic în urmă cu 7 ani, iar infrastructura Huawei, care a fost un investitor activ şi până acum, oferă un suport solid pentru actorii pieţei telecomunicaţiilor din Ungaria.

  De altfel, Huawei a instalat în Ungaria şi cel mai mare centru logistic al său în afara Chinei. De asemenea, ministrul i-a mulţumit companiei pentru donaţiile cu care a contribuit la protecţia împotriva epidemiei.

  Szijjártó a declarat că datorită strategiei de deschidere spre Est, în ultimii 10 ani exportul Ungariei destinat Estului a crescut cu 22%, iar valoarea schimburilor comerciale cu 25%. Anul trecut, valoarea investiţiilor în Ungaria a sosit în proporţie de 60% dinspre Est, în timp ce 40% din locurile de muncă nou create aparţin unor firme estice.

  Cai Lingyu, directorul executiv al Huawei Technologies Ungaria, a reamintit cu ocazia aniversării de 15 ani de prezenţă a firmei în Ungaria şi de 20 ani de prezenţă europeană că Huawei, unul din liderii mondiali ai soluţiilor de infocomunicaţii, a investit începând din 2005 1,5 miliarde de dolari în Ungaria, fiind al doilea cel mai mare investitor chinez. Dispozitivele de telecomunicaţii ale firmei sunt folosite zilnic de 80% din populaţia Ungariei.

  Directorul a adăugat că 2009 a fost primul an în care Huawei a construit linii de asamblare în Ungaria, după care în 2013 s-a deschis cel mai mare centru de aprovizionare Huawei din afara Chinei, sub denumirea Europe Supply Center. Acest centru produce în Ungaria şi distribuie în peste 50 de ţări instalaţii de telecomunicaţii, servere, dispozitive de stocare a datelor şi instrumente necesare reţelelor 5G, de ultimă generaţie în comunicaţia mobilă, care se construiesc în perioada actuală în Uniunea Europeană. Compania are aproape 2400 de angajaţi.

  Tematic

  Huawei își construiește centru de cercetare-dezvoltare în apropiere de Cambridge
  Huawei, reacție superbă la acuzațiile ambasadorului SUA: ”Astăzi suntem toți români”
  Huawei, replică incendiară pentru ambasadorul Zuckerman
  Washigtonul dă înapoi, permițând companiilor SUA să lucreze cu Huawei
  Marea Britanie interzice antenele 5G produse de Huawei
  Tagurile:
  SUA, Ungaria, Huawei

  Știrile Zilei