22:09 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1539)
  31228

  Sistemele de sănătate din anumite țări riscă să se prăbușească în lunile următoare care vor fi ”foarte dure”, estimează directorul general al OMS

  BRUXELLES, 24 oct - Sputnik. Situația născută din propagarea coronavirusului va fi foarte dificilă în lunile care urmează, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Sputnik Franța

  ”Suntem la o răscruce critică a pandemiei de Covid 19, în particular în emisfera nordică. Următoarele luni vor fi foarte dificile și anumite țări sunt pe o traiectorie periculoasă”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  Numeroase state se confruntă cu o creștere a numărului de decese, iar această situație ar putea epuiza resursele sistemelor lor de sănătate, a explicat patronul OMS.

  El i-a chemat pe șefii de stat și de Guvern să împiedice o asemenea prăbușire adoptând măsuri urgente pentru a evita creșterea ratei mortalității și închiderea școlilor.

  Potrivit ultimelor date de la OMS, există mai mult de 41,5 milioane de cazuri în lume și mai mult de 1,13 procente din pacienți au decedat. Țările cele mai afectate sunt SUA, India și Brazilia.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1539)
  Tagurile:
  Avertizare, COVID-19, coronavirus, OMS

  Știrile Zilei