19:42 05 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  255210

  Candidatul la cursa prezidențială americană, Joe Biden a numit Rusia cea mai mare amenințare pentru Statele Unite pe scena internațională.

  BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Participantul la cursa prezidențială americană, Biden a numit Rusia cea mai mare amenințare pentru Statele Unite pe scena internațională.

  "Cred că cea mai mare amenințare pentru America în acest moment, în ceea ce privește subminarea securității și alianțelor noastre, este Rusia. În al doilea rând, cred că China este cel mai mare concurent ", a declarat Biden pentru CBS.

  El a adăugat că viitorul relațiilor ruso-americane depinde de Statele Unite. Potrivit acestuia, abordarea Washingtonului este de a determina dacă țările vor continua să rămână concurente, sau aceasta se va transforma într-o „rivalitate mai serioasă în ceea ce privește echilibrul puterilor”.

  În octombrie, candidatul la vicepreședinție din partea Partidului Democrat, Kamala Harris, a promis că Biden va „răspunde Rusiei” pentru orice amenințare la adresa trupelor americane. Anterior, Biden însuși a susținut că Moscova încearcă cel mai activ să influențeze viitoarele alegeri din SUA și, prin urmare, este principala amenințare.

  Rusia a negat în mod repetat acuzațiile că ar fi influențat procesele democratice din diferite țări, iar secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov le-a numit „absolut neîntemeiate”.  Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, vorbind despre presupusa ingerință rusă în alegerile din diferite țări, a declarat că nu există dovezi care să susțină acest lucru.

  Relațiile dintre Beijing și Washington s-au înrăutățit în ultimele luni din mai multe motive, cum ar fi pandemia de coronavirus, situația cu drepturile minorităților naționale din RPC, refuzul Beijingului de a participa la negocierile de control al armelor și contradicțiile comerciale. În plus, Casa Albă a luat o serie de măsuri pentru a limita amenințarea la adresa securității naționale a SUA, ar fi emanat, potrivit Washingtonului, de la companiile de tehnologie chineze.

  Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 3 noiembrie. Actualul președinte, republicanul Donald Trump și democratul Joe Biden candidează pentru președinție.

  Tematic

  Biden, amenințare șocantă: ”Toți vor plăti dacă voi fi ales!”
  Chirieac și… afacerile murdare ale lui Joe Biden în România
  Twitter nu va mai bloca postările despre fiul lui Biden
  De ce nu vor reuși să-i acuze pe ruși de eșecul lui Biden
  Rezultat final: Donald Trump l-a făcut praf pe Joe Biden!
  Tagurile:
  SUA, Joe Biden

  Știrile Zilei