19:21 05 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacurile teroriste din Franța, provocate de caricaturile cu Mohamed (30)
  29962

  Erdogan sfidează SUA care au anunțat sancțiuni după ce Turcia a testat sistemele antiaeriene ruseşti S-400. De asemenea, Erdogan a dat o pamă țărilor din UE pentru ceea ce au comis în istoria contemporană.

  BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a aflat din nou în centrul atenției, punând la punct țările din Vestul Europei și SUA.

  Astfel, după ce Washington a amenințat cu posibile sancțiuni Turcia după ce a și-a testat noile sistemee antiaeriene ruseşti S-400, Erdogan a avut o reacție puternică:

  ”'Oricare ar fi sancţiunile voastre, nu întârziaţi să le aplicaţi!”, i-a provocat Erdogan pe americani, într-un discurs public susținut duminică. ”Voi ne spuneţi să expediem înapoi S-400 - dar noi nu suntem un stat tribal, suntem Turcia!”, a declarat cu demnitate Erdogan.

  Erdogan a pus la punct și statele occidentale, în primul rând Franța, care, prin decizia președintelui Macron, a luat măsuri ofensatoare pentru Islam.  ”Cei care sunt deranjaţi de ascensiunea Islamului ne atacă religia invocând crize provocate de ei înşişi”, a răspuns Erdogan.

  ”Discursul "anti-Islam" şi anti-musulman reprezintă metoda cea mai profitabilă folosită de politicienii occidentali pentru a-şi ascunde eşecul”, a subliniat Erdogan.

  Președintele turc a mai amintit că nu Turcia are în istorie nazismul – ci state occidentale care acum dau lecții.

  Тема:
  Atacurile teroriste din Franța, provocate de caricaturile cu Mohamed (30)

  Tematic

  Erdogan critică ideea lui Macron a “islamului iluminat”
  Erdogan acuză Rusia, SUA și Franța de înarmarea Armeniei
  Erdogan, împotriva tuturor. Turcia inițiază un experiment geopolitic
  Tagurile:
  Recep Erdogan

  Știrile Zilei