22:08 04 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  188 0 0

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi actualizarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

  BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Potrivit Hotărârii cu numărul 50 adoptată astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a fost actualizată lista cu țările/zonele de risc epidemiologic pentru care se ia măsura carantinării asupra persoanelor care vin în România.

  Gutuie
  © Sputnik / Владимир Вдовин

  Lista prezintă situația pentru Zona Galbenă  care presupune carantina la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile pentru toți cei care vin din aceste zone în România.

  Lista cuprinde următoarele state, selectate conforme ratei de incidență cumulate la 100.000 locuitori: Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Polinezia Franceza, Guam, Olanda, Armenia, Luxemburg, Slovenia, Franța, Gibraltar, Elveția, Liechtenstein, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Bahamas, Costa Rica, Croația, Irlanda, Polonia, Bahrain, Macedonia de Nord, Portugalia și Puerto Rico.

  Excepții de la purtarea măștii

  În aceeași Hotărâre 50 a CNSU, adoptată astăzi, se prevăd și excepțiile de la purtarea măștii în spațiile deschise. Astfel, conform articolului 3, "în localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane".

  Prevederea se referă la zonele unde purtarea măștii este obligatorie și în spații deschise, zone care se află în scenariul roșu, cum este cazul Capitalei.

  Tematic

  Această boală poate reduce riscul de infecție cu Covid-19
  Medic: de ce mor așa mulți români de COVID-19
  COVID - 19: Premierul Italiei a anunțat înăsprirea restricțiilor
  Tagurile:
  epidemie, risc, Țări

  Știrile Zilei