11:20 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacurile teroriste din Franța, provocate de caricaturile cu Mohamed (30)
  24322

  Austria intervine în conflictul dintre Erdogan și Macron pe subiectul reformei islamului și își exprimă solidaritatea cu Franța.

  BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat jignirile aduse de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, liderului francez, Emmanuel Macron, declarând că acest lucru demonstrează o îndepărtate mai mare a Turciei de UE.

  “Condamn jignirile președintelui Erdogan în adresa președintelui Emmanuel Macron. Acestea arată din nou că Turcia se îndepărtează și mai mult de UE și lumile noastre comune. Îmi exprim susținerea și solidaritatea deplină cu Franța”, a scris Kurz în Twitter.

  Anterior, Macron a rostit un discurs despre combaterea separatismului în Franța, anunțând cu un proiect în acest sens, îndreptat spre consolidarea valorilor republicane, va fi prezentat pe 9 decembrie.

  De asemenea, Macron și-a exprimat ideea despre necesitatea de a înființa, împreună cu Consiliul Musulmanilor din Franța, o organizație care va permite formularea unui “islam iluminat” în țară. Motivul acestei inițiative este asasinarea recentă a unui învățător, care a prezentat elevilor unei școli din suburbia Parisului niște caricaturi cu prorocul Mohamed.

  În replică la această idee, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că omologul său francez, care a propus formularea unui “islam iluminat”, trebuie “să se trateze psihic”. După afrimarțiile lui Erdogan, Franța și-a rechemat ambasadorul de la Ankara pentru consultări. Ulterior, președintele turc din nou l-a criticat dur pe Macron, care, în opinia lui, trebuie „să fie examinat” de medici.

  Тема:
  Atacurile teroriste din Franța, provocate de caricaturile cu Mohamed (30)

  Tematic

  Erdogan critică ideea lui Macron a “islamului iluminat”
  Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale
  Putin a purtat o discuție cu Macron despre terorism și Karabah
  Tagurile:
  Austria, Islam, Turcia, Franța, Recep Tayyip Erdogan, Emmanuel Macron

  Știrile Zilei