22:09 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18411

  Ucraina a reacționat față de un apel făcut public de ministrul de Externe al Ungariei pentru votarea unui candidat maghiar la alegerile locale.

  BRUXELLES, 26 oct - Sputnik. Ministerul de Externe de la Kiev consideră că Budapesta a intervenit în mod direct în procesul electoral din Ucraina, criticând apelul făcut de ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, care a încurajat maghiarii din Ucraina Subcarpatică, pe pagina sa de Facebook, să voteze pentru candidatul Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică (KMKSZ), Zoltán Babják, care s-a înscris în cursa electorală pentru fotoliul de primar al localităţii Berehove.

  Ministerul de Externe din Ucraina s-a arătat dezamăgit de declaraţiile şefului diplomaţiei ungare, considerând că acest lucru va submina negocierile dintre cele ţări.

  “Prin asta, Budapesta a confirmat faptul că intervine în mod direct în afacerile interne ale Ucrainei şi a dat o lovitură sub centură în problema eforturilor consistente ale Ucrainei de a găsi o soluţie constructivă la problemele din relaţiile dintre ucraineni şi maghiari”, a transmis ministerul de la Kiev.

  Ungaria încearcă să apere drepturile minorității maghiare din Ucraina, izbindu-se însă de atitudinea obtuză a autorităților de la Kiev, acuzațiile aduse acum de diplomația ucraineană fiind doar un nou episod în încercarea Ucrainei de a limita accesul minorităților la viața publică din țară.

  Tematic

  Ucraina va refuza vaccinul rusesc, chiar dacă Moscova îl va oferi
  Despre ce a discutat Aurescu cu ministrul ucrainean de Externe
  O nouă alertă de călătorie! S-au schimbat regulile de intrare în Ucraina
  Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
  Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier
  Tagurile:
  Maghiari, Ungaria, Ucraina

  Știrile Zilei