21:30 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  148211

  Guvernul din Franţa ia în considerare măsuri din ce în ce mai severe pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Un lockdown generalizat este luat în calcul de executiv.

  BUCUREŞTI, 28 oct – Sputnik. Un lockdown generalizat timp de cel puțin patru săptămâni este una dintre măsurile luate în calcul de executivul francez în contextul creşterii numărului de cazuri pozitive de Covid-19.

  La posturile TV, tonul nu mai este acelaşi ca în vară: „situația se înrăutăţeşte din oră în oră în spitalele din regiunea Parisului”, a declarat, pe 27 octombrie, Aurélien Rousseau, directorul general al Agenției Regionale pentru Sănătate (ARS) din Île-de-France. Luni, 26 octombrie, nu mai puțin de 52.000 de noi contaminări au fost detectate.

  „Suntem în proces de întârziere a operaţiilor pentru fractură de col femural timp de trei zile pentru că nu mai avem locuri”, a confirmat pentru Sputnik.

  „Nu ne putem permite să așteptăm rezultatele primului blocaj și consecințele vacanțelor școlare. Trebuie să reducem răspândirea acestei epidemii. Sunt obligatorii un lockdown la sfârșit de săptămână și blocarea ieşirilor mai devreme în timpul săptămânii”, a spus Jean-Paul Hamon, adăugând că virusul este prezent și aşteaptă doar o oportunitate pentru a se răspândi.

  Guvernul ar putea decide chiar trecerea „liniei roșii a lui Emmanuel Macron”, potrivit Europe 1, aceasta însemnând introducerea unei izolări totale în Franţa.

  De asemenea, sunt luate în considerare și măsuri mai specifice, cum ar fi izolări la nivel local sau închiderea locurilor deschise publicului, precum școlile și universitățile.

  Tematic

  Erdogan acuză Rusia, SUA și Franța de înarmarea Armeniei
  Avertisment: risc de război civil în Franța
  Atacul terorist: Franța va expulza 231 străini radicalizați
  Tagurile:
  COVID-19, Franța

  Știrile Zilei