04:59 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1330 0 0

  Consilierii de la Grupul consultativ științific pentru situații de urgență (SAGE) al guvernului britanic l-au îndemnat pe premierul Boris Johnson să impună restricții mai dure, chiar un nou lockdown naţional în decembrie.

  BUCUREŞTI, 28 oct – Sputnik. Al doilea val de infectări cu coronavirus este mai periculos decât primul şi se așteaptă ca perioada de vârf să dureze mai multe luni, potrivit SAGE, citat de Daily Mail. 

  La spital
  © Sputnik / Анатолий Медведь

  Astfel, consilierii științifici spun că întreaga Mare Britanie ar trebui forțată să intre în faza a treia a restricțiilor (cea mai severă), până la jumătatea lunii decembrie, ceea ce înseamnă că întâlnirile de Crăciun în familie şi între prieteni ar putea fi anulate complet.

  „De data aceasta va fi mai rău, vor fi mai mulţi morți. Această previziune a fost prezentată prim-ministrului, care este acum supus unei mari presiuni pentru a solicita un nou lockdown”, a declarat o sursă pentru The Telegraph.

  Pe de altă parte, parlamentarii conservatori solicită premierului să stabilească o strategie de ieșire din „lockdown”.

  De asemenea, ministrul britanic al Mediului, George Eustice, a subliniat, în această dimineață, că un lockdown național nu este „potrivit”, deoarece „nu are rost să blocăm acele zone ale țării unde incidența cazurilor este foarte scăzută”.

  În acelaşi timp, o altă sursă guvernamentală a declarat pentru The Sun că cele mai recente cifre emise de SAGE sunt „cu totul sumbre”, iar potrivit unei estimări, numărul de persoane cu Covid-19 spitalizate ar putea urca până la 25.000 până la sfârșitul lunii noiembrie. Numărul acestora este în prezent puțin sub 10.000.

  Ieri au fost raportate 367 de decese în Marea Britanie, fiind cel mai mare număr zilnic din luna mai, numărul total ajungând la 43.365.

  Tematic

  UK: Pastor revoltat de închiderea bisericilor - „E imoral”
  UK: „Coșmarul înainte de Crăciun”: reacții la Lockdown 2
  UK: înăsprirea restricţiilor – urmează un lockdown naţional?
  Brexit: „Nu se va încheia niciun acord între UK şi UE”
  Scandalul Olimpiade – Navalnîi: SUA și UK salvează tot ce le e mai drag
  Tagurile:
  Anul Nou, Crăciun, UK

  Știrile Zilei