09:49 30 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.55
 • USD17.24
 • RUB0.23
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Atacurile teroriste din Franța, provocate de caricaturile cu Mohamed (30)
  668941

  O persoană de 70 ani a fost decapitată în interiorul bisericii Notre-Dame din Nisa, o operațiune a poliției fiind declanșată în zonă

  BRUXELLES, 29 oct - Sputnik. O operațiune a poliției a fost anunțată ca urmare a unui atac cu cuțitul care a avut loc azi dimineață în centrul Nisei, în sectorul Notre-Dame după ce o persoană de 70 de ani a fost decapitată în interiorul bisericii Notre-Dame, arată Sputnik France

  Populația a fost anunțată să evite zona. Un mort și mai mulți răniți au fost semnalați, conform unei surse din poliție. Primarul orașului, Christian Estrosi, le-a mulțumit forțelor de ordine care au interpelat atacantul.

  Motivul atacului rămâne neclar, dar primarul Estrosi a confirmat că, pe baza probelor de până acum, a fost un atac terorist.

  Între timp, poliția efectuează o explozie controlată în zonă și a cerut publicului să se îndrepte în timpul acțiunii echipelor de eliminare a bombelor.

  Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a convocat o întâlnire de urgență pentru a evalua situația și va desfășura o unitate de criză pentru a ajuta la gestionarea operațiunii de securitate aflate în desfășurare.

  Atacul a avut loc la doar o zi după ce ministrul francez de Interne a avertizat că amenințarea teroristă din țară este „foarte mare” pe fondul creșterii tensiunilor în urma decapitării unui profesor într-un aparent atac islamist.

  Profesorul de școală Samuel Paty a fost ucis după ce le-a arătat elevilor diferite desene animate care îl înfățișau pe profetul Mahomed în timpul unei lecții despre libertatea de exprimare.

  Darmanin a spus că Franța trebuie să continue să lupte împotriva „islamismului rampant, care armează oamenii ideologic”.

  Тема:
  Atacurile teroriste din Franța, provocate de caricaturile cu Mohamed (30)
  Tagurile:
  Franța

  Știrile Zilei