01:36 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (84)
  326132

  Declarațiile venite din SUA cu privire la disponibilitatea Washingtonului de a amplasa rachete cu bazare terestră în Europa sunt cinice – Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Declarațiile SUA cu privire la disponibilitatea de a desfășura în Europa rachete hipersonice pentru descurajarea Rusiei sunt cinice, declară purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

  Ea a subliniat că astfel de intenții ale Washingtonului creează premise pentru o nouă criză a rachetelor.

  „Afirmațiile cu privire la desfășurarea a rachetelor americane în Europa sună îndeosebi de cinice pe fundalul declarațiilor președintelui Rusiei, prin care nu doar a reiterat adeziunea țării noastre la un moratoriu asupra amplasării unor rachete cu rază medie și scurtă de acțiune, cu bazare terestră, în regiunea europeană, dar și a propus statelor NATO, împreună cu SUA, un șir de idei practice cu privire la măsuri de verificare reciprocă pentru eliminarea unor îngrijorări în sfera rachetelor”, a spus Maria Zaharova.

  Luând în considerație acele declarații, pe care și le-a permis Washingtonul, purtătorul de cuvânt al MAE a sfătuit elitei politice din SUA “să se descurajeze pe sine, nu Rusia”.

  Zaharova a subliniat că amplasare unor rachete, interzise anterior de INF, va deveni o acțiune extrem de riscantă și destabilizatoare, și a îndemnat să se studieze și să se reacționeze constructiv la inițiativa Rusiei.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (84)

  Tematic

  SUA sunt gata să-și amplaseze rachetele în Europa
  Ambasada rusă a reacționat la intenția SUA de a amplasa rachete în Europa
  Năstase dezvăluie efectele alegerilor din SUA pentru români
  Tagurile:
  Rachete, SUA, Maria Zaharova

  Știrile Zilei