20:15 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15011

  În data de 31 octombrie se sărbătorește Halloween, însă, cu toate acestea, cei de la Google au dorit să fie cu un pas înaintea tuturor celebrând printr-un doodle ghiduș.

  BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Ultima zi a lunii octombrie aduce în prim plan sărbătoarea de Halloween.

  Google, însă, a furat puțin startul și a celebrat de astăzi sărbătoarea. Mai exact, cei care intră pe Google.com, preferabil de pe mobil, vor vedea că sigla a fost înlocuită cu o referință la una dintre cele mai cunoscute sărbători importate de peste hotare.

  Era imposibil ca Halloween 2020 să nu fie sărbătorit într-o formă sau alta de gigantul din Mountain View.

  Față de felul obișnuit în care Google marchează evenimente importante, de data aceasta, gigantul a optat pentru un joc video optimizat pentru mobil.

  Jocul are numai 4 niveluri, gradul de complexitate fiind unul redus. Cu toate acestea, pare să fi implicat un efort semnificativ pe partea de programare, având în vedere postarea de pe blogul companiei care detaliază procesul, informează playtech.ro.

  Aceasta este o referință istorică la un doodle foarte vechi. Sursa citată precizează că pisica magică din joc a fost introdusă în 2016 în spațiul online, tot printr-un doodle de Halloween.

  Jucătorul intră în pielea pisicii Momo. Scopul este acela de ajutare a prietenilor ca să ajungă la noi adâncimi într-o aventură încărcată de fantome subacvatice. Apogeul este o confruntare cu Big Boss.

  Ca să ajungi acolo, trebuie să elimini o armată de fantome mici.

  Halloween, sărbătoare păgână

  Românii nu au tradiția sărbătorii de Halloween, aceasta fiind o sărbătoare de import, ca și cea de Sfântul Valentin.

  Halloween-ul este o sărbătoare păgână în care celţii celebrau trecerea în noul an. Ei credeau că la originea vieţii se află moartea, motiv pentru care la mare cinste se afla zeul Samhain, zeul şi stăpânul morţii.

  Celții nu aveau decât două anotimpuri, vara și iarna.

  Începutul iernii coincidea cu debutul întunericului, al morții și al decadenței.  

  În seara de 31 octombrie spre 1 noiembrie, celţii sărbătoreau Noul An, o sărbătoare închinată de fapt Zeului Morţii, Samhain. Cu acest prilej, druizii – preoţii cultului celtic – îi instruiau pe oameni să-şi stingă focurile care le alimentau vetrele, focuri care pentru antici în general aveau o funcţie nu numai practică, dar şi profund simbolică, informează familiaortodoxa.ro.

  Pe un deal era aprins un foc mare care trebuia să primească ofrandele aduse zeului morții – nu doar roade ale pământului, ci și sacrificii de animale ori chiar de oameni.

  Celții credeau că zeii, primind ofrandele, vor permite morților să se întoarcă la căminele lor.

  Această credinţă care stă de fapt la baza escapadelor nocturne în costume care imită fantomele, vrăjitoarele, spiriduşii sau demonii.

  Cei vii încercau, în acest fel, să intre în contact şi în comuniune cu cei morţi.
  La bază, Halloween-ul are practici oculte prin care se încerca intrarea în comuniune cu sufletele morţilor şi cu demonii, în urma unui ritual în care erau sacrificaţi oameni în cinstea zeului morţii.

  Tematic

  Halloween „împinge copiii spre Satan și sinucidere”, să fie interzis în școlile din Rusia
  Minorii și-au făcut de cap de Halloween. Iată ce au filmat polițiștii – VIDEO
  Halloween-ul intre iad si rai
  Tagurile:
  Halloween

  Știrile Zilei