22:41 04 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12502

  Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a explicat cum vor primi țările din UE vaccinul împotriva Covid 19.

  BRUXELLES, 30 oct - Sputnik. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că este important să fie garantată o dstribuire echitabilă a vaccinului atunci când acesta va fi disponibil, relatează Sputnik Franța

  Toate țările UE vor primi vaccinul împotriva coronavirusului în același timp în funcție de populația lor, a arătat von der Leyen în timpul unei conferințe de presă la Bruxelles cu ocazia summit-ului virtual care i-a reunit ieri pe cei 27 de lideri ai Europei.

  ”A doua prioritate este să asigurăm o repartiție echitabilă între țările membre. Am o veste bună. Statele membre vor primi toate vaccinul în același timp și în aceleași condiții, în funcție de procentul lor de populație la nivelul UE”, a precizat ea.

  Printre priorități, ea a amintit și validarea rapidă a unui vaccin sigur:

  ”Agenția europeană a medicamentelor operează un examen continuu al noilor vaccinuri. Acest lucru înseamnă că rezultatele sunt prezentate etapă cu etapă de către societățile farmaceutice”, a mai spus șefa Comisiei Europene.

  În plus, ea a subliniat că toate condiții vaccinării în masă trebuie întrunite dinainte:

  ”Iată de ce vom cere statelor membre să trimită planurile naționale de vaccinare, ca să ne asigurăm că sunt adaptate acestui obiectiv”, a precizat Ursula von der Leyen.

  Ea a cerut, de altfel, ”adoptarea și menținerea bunelor obiceiuri de siguranță pentru noi înșine, pentru apropiați, pentru prietenii și colegii noștri”. Potrivit președintelui CE, este crucial să purtăm mască, dar și să evităm mulțimile, contactele apropiate sau spațiile închise cu ventilație proastă.

  Tematic

  Câte trilioane de euro vrea Ursula Von der Leyen să investească în protecția climei
  Orban, întâlnire decisivă cu Ursula von der Leyen pe tema justiției, Schengen și MCV
  Ursula Von Der Leyen devine ”penală”: este anchetată în Germania!
  Tagurile:
  Ursula von der Leyen

  Știrile Zilei