09:00 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8211

  Impozitul pe cazarea hotelieră urmează să introdus în Turcia de la 1 noiembrie, inițial, impozitul trebuia să fie perceput de la 1 aprilie 2020 la o rată de 1%, de la 1 ianuarie 2021, ar fi trebuit să crească la 2%.

  BUCUREȘTI, 1 nov - Sputnik. Impozitul pe cazarea hotelieră urmează să introdus în Turcia de la 1 noiembrie, însă, pe fondul crizei profunde pe care o întâmpină turismul din cauza pandemiei de coronavirus, industria turistică a țării se așteaptă ca introducerea sa să fie amânată.

  Inițial, impozitul ar fi trebuit să fie perceput de la 1 aprilie 2020 la o rată de 1%, de la 1 ianuarie 2021, ar fi trebuit să crească la 2%.Cu toate acestea, în martie, președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat amânarea impozitului până în noiembrie, fiind una dintre măsurile de sprijinire a industriei turismului pe fondul pandemiei de coronavirus.

  "Termenul pentru introducerea taxei a venit deja, dar nu există încă o claritate. Parlamentul a ridicat problema unei noi amânări a introducerii sale și credem că o astfel de decizie va fi luată.Statul nu are șanse să primească bani nici de la turoperatori, nici de la agenții de turism, nici de la hotelieri, nici de la turiști înșiși din cauza crizei din industrie ", a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al Asociației Turcilor de Operatori Turici (TURSAB).

  După cum a declarat anterior șefului Federației Hotelierilor din Turcia, Osman Ayik, pentru RIA Novosti, vacanțele în Turcia vor scumpi ușor în cazul în care turiștii sunt obligați să plătească taxe pentru cazare la hotel. Potrivit acestuia, hotelierii turci și-au exprimat în mod repetat nemuțumirea cu privire la introducerea sa, dar nu au fost luati în seamă.Fondurile colectate din impozit vor fi direcționate către bugetul turc.

  Maya Lomidze, director executiv al Asociației Tour Operatorilor din Rusia (ATOR), a declarat pentru RIA Novosti că noua taxă turistică va fi plătită direct în hoteluri numai de turiștii independenți care își rezervă cazarea direct la hotel sau prin intermediul platformelor online. Pentru turiștii organizați, acesta va fi inclus în prețul pachetului turului. Impozitul va rămâne practic invizibil pentru turiști, deoarece o creștere de 1% a costurilor nu va conta în condițiile în care rușii nu au aproape de ales între destinațiile străine, a declarat pentru RIA Novosti Alexan Mkrtchyan, directorul general al rețelei de agenții de turism Pink Elephant.

  Tematic

  Turcia a testat cu succes sistemul de apărare antiaeriană S-400 
  Erevanul acuză Turcia de doborârea unui avion militar armean
  Mărmureanu, despre CUTREMUR în România după Grecia și Turcia
  Liderul azer: Turcia trebuie să participe la reglementarea conflictului din Karabah
  Turcia - despre testele sistemului de apărare antiaeriană S-400
  Tagurile:
  Hoteluri, Impozit, Turcia

  Știrile Zilei