18:27 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1054 0 0

  Ministrul Sănătății din Franța a declarat că un parizian se infectează la fiecare 30 de secunde și că virusul nu se va oprit de Crăciun.

  BRUXELLES, 3 nov - Sputnik. Ministrul Sănătății din Franța a avertizat că un parizian se infectează cu COVID 19 la fiecare 30 de secunde, în timp ce la fiecare 15 minute un rezident din Paris este admis la spital în timp e guvernul reimpune carantina de noapte asupra capitalei, arată RT.

  Olivier Veran, ministrul Sănătății, a spus în această dimineață că francezii nu trebuie să se aștepte la un final normal de an, dar că măsurile actuale ar putea fi relaxate dacă măsurile de restricție au impactul anticipat asupra ratei infecțiilor.

  Veran a contrazis sugestia făcută de primarul Parisului Anne Hidalgo, că librăriile și magazinele ar trebui să rămână deschise în timpul carantinei naționale pentru a păstra comerțul funcțional.

  Comentariile sale au fost urmate de o declarație a purtătorului de cuvânt al Guvernului care a spus că Guvernul ia în considerare reintroducerea unui lockdown în Parsi de la ora 9 seara, peste măsurile de restricție impuse la nivel național.

  Ministrul a avertizat că posibilitatea de a celebra Crăciunul în Franța va depinde de succesul măsurii de lockdown la nivel național și dacă presiunea pe spitale va scădea.

  ”Crăciunul va rămâne o sărbătoare... Trebuie să anticipăm faptul că virusul va fi tot acolo, nu se va opri de Crăciun, așa că trebuie să ne adaptăm”, a mai spus el.

  Veran a reamintit nevoia ca fiecare să respecte carantina națională de o lună pentru a sprijini lupta cu pandemia.

   

  Tematic

  Macron - nu există nicio problemă cu vreo religie în Franța
  Al doilea atac în Franța, la Avignon: atacatorul a strigat 'Allahu akbar’
  Galerie FOTO: Atacul terorist din Nisa, Franța - femeie decapitată
  Franța, atac terorist: 3 morți - s-a strigat Allahu Akbar
  Atacul de la Nisa: „începutul unui război civil în Franța”
  Nivelul de alertă în Franța a fost ridicat la „urgență atentat”
  Atacuri teroriste Franța: „Suntem în război”
  Tagurile:
  COVID-19, Franța

  Știrile Zilei