19:01 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  837353

  Alegerile din Statele Unite reprezintă o bătaie de joc în adresa democrației, iar statele europene nu vor îndrăzni să ceară repetarea scrutinului, consideră Lukașenko.

  BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, consideră că alegerile prezidențiale din SUA reprezintă o bătaie de joc în adresa democrației, afirmând că statele occidentale se vor teme să ceară Washingtonului repetarea alegerilor.

  “Priviți ce se întâmplă cu aceste alegeri (în SUA n.r.). E o rușine, o bătaie de joc la adresa democrației”, a subliniat liderul belarus, în timpul unei vizite la centrala nucleară BelAES din Astraviec, regiunea Hrodna, citat de Sputnik Belarus.

  Șeful statului a menționat că va urmări cum în această situație statele occidentale vor cere SUA să organizeze noi alegeri, așa cum au făcut în cazul Belarusului. “Vă pot spune de pe acum: în niciun fel, se vor teme”, a subliniat el.

  Marți, în SUA s-au desfășurat alegerile prezidențiale. Rezultatele finale ale scrutinului nu se cunosc. În noapte de marți spre miercuri, actualul președinte și candidatul republican, Donald Trump, s-a declarat învingător și a acuzat democrații de tentativa de a “fura alegerile”. Totodată, potrivit estimărilor presei americane, cele mai mare rezultate le înregistrează Joe Biden.

  Tematic

  Știrea nopții: Donald Trump, avertisment ferm pentru Biden!
  Biden va anunța victoria chiar de ziua… Revoluției Sovietice
  Biden: Nu vom permite suspendarea numărării voturilor
  Tagurile:
  Aleksandr Lukașenko

  Știrile Zilei