14:19 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  376112

  Echipa de campanie a lui Trump a formulat recurs împotriva votului prin corespondenţă în Pennsylvania, ceea ce blochează validarea alegerilor.

  BRUXELLES, 10 nov - Sputnik. Echipa de campanie a preşedintelui american Donald Trump a formulat un recurs la un tribunal federal, în Pennsylvania, contestând votul prin corespondență în acest stat. Măsura duce și la amânarea validării alegerilor.

  Echipa de campanie a lui Trump şi doi alegători au formulat în recursul depus faptul că sistemul de vot prin corespondenţă din Pennsylvania a dat dovadă de ”lipsă de transparenţă şi verificabilitate”, spre deosebire de votul în persoană.

  Oficialii electorali din Pennsylvania sunt acuzaţi de încălcarea Constituţiei Statelor Unite prin crearea unui ”sistem ilegal” care prevede o supervizare mai importantă în privinţa votului în persoană decât a votului prin corespondenţă.

  Echipa de campanie a lui Trump şi unii republicani au început să facă recursuri în justiţie contestând neregulile electorale despre care spun că au dovezi că s-au petrecut.

  Dar în Georgia şi Michigan, judecători au respins deja plângerile.

  Mai mult, secretarul american al Justiţiei William Barr a autorizat ieri procurorii federali să ancheteze cu privire la ”acuzaţii substanţiale de nereguli la vot şi înregistrarea voturilor”.

  Tematic

  Avocatul lui Trump: Posibil, fraude au existat în 10 state
  Reacție surpriză a Melaniei Trump pe Twitter după alegeri
  Trump planifică proteste pentru a contesta rezultatele alegerilor
  Tagurile:
  Trump

  Știrile Zilei