21:29 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  214132

  Vladimir Putin a evidențiat importanța utilizării monedelor naționale în plățile reciproce și elaborarea unor soluții comune în domeniul ecologic în cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

  BUCUREȘTI, 10 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că problemele perfecționării mecanismului de finanțare activității comune a statelor Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS), precum și o utilizare mult mai largă a monedelor naționale în plățile reciproce și soluționarea comună a problemelor ecologice sunt extrem de importante, pentru că țările se învecinează.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Mikhail Klimentyev

  “Ați evocat multe probleme foarte importante, iar eu aș atrage atenție la câteva din ele – perfecționarea mecanismelor de finanțare a activităților comune, utilizarea pe larg a monedelor naționale în plăți reciproce, Aceste lucruri au o importanță deosebită pentru noi, pentru că unele din aceste probleme sunt transfrontaliere, o bună parte din noi suntem vecini”, a menționat Putin la summitul OCS, după discursul președintelui Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev.

  Potrivit președintelui Rusiei, anul culturii OCS, în legătură cu jubileul organizației reprezintă și el o component importantă, de ordin umanitar.

  De asemenea, Putin a comentat discursul premierului Indiei, Narendra Modi, care a vorbit despre activitatea comună în sfera inovațiilor.

  “Dacă ne vom conjuga eforturile, putem obține mai multe rezultate. Avem o tradiție bogată a cooperării... Puterea noastră e în susținerea reciprocă”, a spus Putin, exprimându-și speranța că toată activitatea OSC va fi îndreptată în această direcție.

  Organizația de cooperare de la Shanghai reprezintă o organizație internațională interguvernamentală, înființată de liderii Kazahstanului, Chinei, Kârgâzstanului, Tadjikistanului și Uzbekistanului. Pe 9 iunie 2018, liderii statelor membre ale OSC au semnat o decizie de acceptare a Indiei și Pakistanului în organizație. Statele cu statul de observator în OSC sunt Afganistan, Belarus, Iran și Mongolia, iar statele partenere – Azerbaidjan, Armenia, Cambodgia, Nepal, Turcia și Sri Lanka.

  Tematic

  Erdogan i-a fi propus lui Putin crearea unui grup de lucru în problema Karabah-ului
  De ce Putin încă nu l-a felicitat pe Biden
  Putin va avea o serie de ședințe cu șefii armatei
  Tagurile:
  Vladimir Putin

  Știrile Zilei