20:17 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14512

  Dacă de mâine, în Italia, intră în vigoare noi restricții în anumite zone, de pe 15 noiembrie ea ar putea intra în carantină totală dacă numărul contaminărilor nu scade.

  © Sputnik / Фабрицио Сервалли
  BRUXELLES, 10 nov - Sputnik. Presa din Peninsulă spune că autoritățile iau în calcul ipoteza carantinei totale pentru Italia. OE de o parte, medicii italieni cer carantina de câteva zile, pe de altă parte Guvernul e îngrijorat de creșterea numărului de infectări.

  Guvernul se gândește astfel la necesitatea unor măsuri și mai stricte, precum închiderea restaurantelor sâmbătă și duminică la prânz și suspendarea unor activități comerciale, care acum au derogări în zonele roșii.

  Premierul Giuseppe Conte spune că nu trebuie subevaluat „mecanismul științific” în baza căruia a fost împărțită țara în zone roșii, portocalii și galbene.

  „Trebuie să așteptăm efectele măsurilor. Am folosit o metodă științifică și nu o putem pune la îndoială pe acest val de emoție”, a spus premierul.

  Obiectivul Guvernului este să ajungă cel puțin până în data de 15 noiembrie, când se va putea stabili eficacitatea restricțiilor care au împrțit Italia în zone „colorate” în funcție de contaminări.

  Scenariul pesimist este acela că în următoarele cinci zile curba epidemiologică nu se va reduce, și atunci toată Italia va fi trecută în „zona roșie”.

  De mâine Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata și Umbria se mută în „zona portocalie” (alături de Puglia și Sicilia, aflate în această zonă de câteva zile), ceea ce presupune circulație interzisă pe timp de noapte, interdicția de a intra sau a ieși din regiune, decât pentru muncă, sănătate sau urgențe și situații excepționale.

  Tematic

  Noile reguli pentru intrarea în Italia din 14 octombrie
  Italia: case la prețul unui hamburger
  VIDEO: Proteste în Italia - confruntări între poliție și protestatari
  Tagurile:
  Italia

  Știrile Zilei