22:16 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  781211

  Portalul realclearpolitics l-a lipsit pe Joe Biden de numărul necesar de voturi pentru a învinge în alegeri.

  BUCUREȘTI, 10 nov – Sputnik. Portalul realclearpolitics a scăzut din rezultatele preliminare ale lui Joe Biden 20 de voturi ale electorilor, motiv pentru care acesta nu se mai bucură de o majoritate care i-ar asigura victoria în alegerile prezidențiale din SUA.

  Potrivit tabelului interactiv, plasat pe site, candidatul Partidului Democrat are acum 259 de voturi, cu 11 mai puține decât este nevoie de pentru obținerea unei victorii. Acest lucru s-a întâmplat după ce 20 de voturi ale electorilor din Pennsylvania au fost scăzute din rezultatele preliminare ale lui Biden. Totodată, oponentul lui, actualul șef al statului, Donald Trump, are în continuare 214 de voturi.

  În acest fel, Pennsylvania s-a alăturat Arizonei, Alaska, Georgiei și Carolinei de Nord, care se consideră, deocamdată, state flotante.

  Până la ora actuală, în Pennsylvania au fost numerate 97 la sută din voturi, iar Biden își păstrează întâietatea cu 49,8 la sută, devansândul pe Trump cu 0,7 la sută.

  Alegerile prezidențiale din SUA au avut loc pe 3 noiembrie. Deocamdată, nu există rezultate finale într-un șir de state. Trump a declarat că este învingătorul cursei și a acuzat democrații de tentative de a “fura alegerile”. Totodată, potrivit datelor unor posturi de televiziune americane, victoria ar aparține democratului Joe Biden.

  Tematic

  De ce Putin încă nu l-a felicitat pe Biden
  Putin nu are niciun motiv să-l felicite pe Biden
  Reacție surpriză a Melaniei Trump pe Twitter după alegeri
  Avocatul lui Trump: Posibil, fraude au existat în 10 state
  Trump planifică proteste pentru a contesta rezultatele alegerilor
  Echipa lui Trump contraatacă: recurs în Pennsylvania
  Biden și-a anunțat victoria, Trump nu cedează: de ce e periculos conflictul
  Merkel, despre prioritățile Germaniei și colaborarea cu Biden
  Tagurile:
  Rezultate, SUA, Alegeri prezidențiale, Donald Trump, Joe Biden

  Știrile Zilei